Nu, in Biblie nu spune „rugați-vă și mijlociți unii pentru alții în rugăciune” (citat aproximativ), ci doar " „rugați-vă unii pentru alții în rugăciune”.
Eu zic ca nu putem merge cu citate "aproximative" aici.
Dumnezeu Tatal , in Sfanta Scriptura, ne arata clar ca numai in numele lui Iisus trebuie sa ne rugam sau direct lui Dumnezeu.
Iisus Hristos este SINGURUL mijlocitor care poate sa mijloceasca intre noi si Dumnezeu Tatal.
El este singurul indreptatit de Dumnezeu sa mijloceasca pentru noi.Tocmai de aceea a fost si lucrarea/jertfa de mantuire de la Cruce.
Altminteri, lucrarea de pe Cruce ar fi in zadar…..
Versurile din Biblie care sustin afirmatia asta sunt mai multe, insa astea sunt unele dintre cele mai importante :
Noul Testament (Epistola I catre Timotei, Cap 2: versurile 5 si 6)
" Exista un singur Dumnezeu si un SINGUR MIJLOCITOR intre Dumnezeu si oameni : Hristos Iisus, care s-a dat pe sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti ".
Noul Testament (Epistola catre Evrei Cap 7: versul 25):
" De aceea si poate sa mantuiasca in chip desavarsit pe cei care se apropie PRIN Hristos de Dumnezeu, pentru ca traieste vesnic, ca sa MIJLOCEASCA pentru ei ".
Noul Testament (Epistola catre Evrei Cap 8: versul 6):
"Dar acum Hristos a primit o slujba cu atat mai inalta, cu cat legamantul al carui MIJLOCITOR este EL este mai bun ... "
Noul Testament (Epistola catre Evrei, Cap 9: vers 15):
“Si tocmai de aceea Hristos este mijlocitorul unui legamant nou, pentru ca, prin moartea Lui pentru rascumpararea…..”
Noul Testament (Epistola catre Evrei, Cap 12: vers 24):
“Iisus, mijlocitorul legamantului celui nou…”
Noul Testament ( Epistola catre Romani, cap 8, vers 34):
“Hristos a murit, ba mai mult, El a si inviat. Sta la dreapta lui Dumnezeu si mijloceste pentru noi”
Noul Testament ( Epistola catre Efeseni, cap 2, vers 18):
“…caci prin El si unii si altii avem intrare la Tatal, printr-un singur Duh”
Noul Testament ( Epistola catre Evrei, cap 6, vers 20):
“…unde Iisus a intrat pentru noi ca Inainte Mergator, devenind Mare Preot in veac…”
Noul Testament ( Epistola catre Evrei, cap 2, vers 18):
“Si prin faptul ca El insusi a fost ispitit in ceea ce a suferit, El poate sa vina in ajutorul celor care sunt ispititi”.
Gresesec undeva ? Sunt alte versuri in Biblie pe care eu nu le-am zarit?
|