View Single Post
Vechi 24.03.2013, 08:38:59
guardian knight's Avatar
guardian knight guardian knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit parere !

Mie imi este foarte clar de multa vreme ca, atat maghiarii din Ungaria, dar mai ales cei din Romania au o mare si grea suferinta : pierderea Ardealului !!!

Ei nu recunosc Trianonul,avand o atitudine revizionista (a granitelor si a tratatelor de pace ),dar pe care,din pricina status-qvo-ului actual(impus de marile puteri castigatoare), nu si-o pot manifesta la amploarea la care ar fi dornici si capabili !!!

Asta nu inseamna, insa, ca istoria sta pe loc, si noi ne putem culca linistiti pe o ureche ,ca marile puteri o sa ne apere la infinit !!!

In relaitate suntem o tara cam urata in Europa, si aproape fara nici un prieten(si probabil unii au pus o vorba buna cateodata pe langa cine trebuia !),asa incat, doar o mica sau mare schimbare de macaz in jocul marilor puteri, ne poate lasa pur si simplu in aer ,la discretia fortelor revansarde,care nu vor ezita la actiuni mai concrete,decat afisarea unor steaguri !!!

imi vine in minte ingrijorator scenariul Kosovo ! cand o minoritate albaneza, poate pe drept usor persecutata,s-a ridicat cu arma in mana impotriva statului Sarb ,din care faceau parte !

Oare asta nu se numeste "terorism pur" ? Sau marile puteri aplica termenii dupa cum le e interesul !!!
Luptatorii musulmanii din cecenia erau desigur "teroristi"m insa cum treceai in Europa , teroristii deveneau "insurgenti" sau "rebeli" ,care ,desigur trtebuiau tratati cu blandete, incurajati si sprijiniti in cauza lor nobila !!!

Din fericire,in cazul nostru, maghiarii au atatea drepturi etnice si culturale, incat,nici ei nu mai stiu ce sa scorneasca si ce drept nou sa mai ceara !!! Insa daca suntem campioni la drepturi cerute, de ce nu am fi si la obligatii fata de Statul in care traim ???

Last edited by guardian knight; 24.03.2013 at 08:42:25.
Reply With Quote