Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 24.03.2013, 22:36:30
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
Nastya, nimeni nu are nimic cu bucuria altuia. Insa bucuria altuia nu e bucuria fiecaruia. deci nu ma poate obliga nimeni sa am aceleasi bucurii cu ale altuia. Bucura-se.
Fiecare se bucura de ce vrea. Insa eu stiu ca adevarata bucurie este cea de la Domnul. Bucuria omeneasca este schimbatoare, si desertaciune. Asadar nu noi stricam bucuria altora ci acestia strica pacea noastra suparati ca nu vrem sa ne bucuram de bucuriile lor. Daca un om se bucura ca a dat o spargere, de dragul aproapelui, sa ma bucur si eu de bucuria lui?

problema este alta. Omul nascut catolic nu da navala sa se faca ortodox ci face altceva. da navala peste ortodox sa il faca catolic. Aici e problema. ce ar fi sa nu mai dea navala deloc daca este cu adevarat crestin? eu de pilda nu dau navala peste catolici sa ii fac ortodocsi.

Acum nu stiu daca tu stii pe ce lume traiesti, insa eu stiu cu siguranta pe ce lume traiesc. despre tine, nu imi permit sa ma aventurez sa afirm nimic.

Pacatele oamenilor. asta suntem . pacatosi. cu totii. Se lauda cineva cu altceva?

Bucuria nu e o obligatie... bucuria e un dar de la Dumnezeu.
E adevarat ca intristarea (supararea) vine de la cel rau.

Daca stiti pe ce lume traiti, ceea ce e foarte bine si imbucurator si incurajator, ce faceti ca sa-i ajutati pe semenii dvs., crestinii ortodocsi sa traiasca altfel decat o fac acum?

Bineinteles ca toti oamenii sunt pacatosi si nimeni nu-i drept in fata lui Dumnezeu.
<<Vrednic de crezare și de toată primirea este cuvântul că Iisus Hristos a venit în lume să-i mântuiască pe cei păcătoși, dintre care cel dintâi sunt eu;>> (1Tim.1,15)

Dar raman niste intrebari:

- Ce fac crestinii ortodocsi din România ca sa nu mai existe crime, violuri, incest, saracie/bogatie, extremism etc.?

- A incercat vreodata un crestin romano-catolic sa va convinga sa treceti la catolicism?

- Cum ne strica pacea romano-catolicii? Nu cumva ne stricam pacea singuri?

- Daca ei, romano-catolicii ne sufoca cu dorinta lor de a ne converti de ce nu incercam si noi, prin „comportamentul nostru crestin” sa-i determinam sa devina ortodocsi? Nu e „Unitatea credintei” vointa lui Dumnezeu? Nu pentru „Unitatea credintei” se roaga preotul slujitor la fiecare Sfanta Liturghie?

Azi, in Duminica Ortodoxiei, la sfarsitul Sfintei Liturghii (a Sfantului Vasile cel Mare) preotul s-a rugat(ca la fiecare Sfanta Liturghie) : „Unitatea credintei si impartasirea Sfantului Duh cerand, pre noi insine si unii pre altii si toata viata noastra lui Hristos Dumnezeu sa o dam”. Ati fost azi la Sfanta Liturgie? Nu ati auzit cuvintele despre Unitate?

N-ar fi mai bine sa liturghisim in loc sa judecam? N-ar fi mai bine sa ne rugam pentru toti oamenii de pe pamant decat sa judecam, sa anatemizam si sa cautam in permanenta vinovati in afara fiintei noastre? Nu credeti ca „un Adam izgonit din Rai” e prea de ajuns pentru OMENIRE? N-ar fi mai bine sa ne smerim decat sa ne mandrim ca suntem ortodocsi? Din tot ce ati citit in Sfanta Scriptura ati gasit macar un singur verset in care sa se vorbeasca despre „mandria lui Iisus Hristos”?

<<S'a smerit pe Sine făcându-Se ascultător până la moarte – și încă moarte de cruce!>> (Filipeni 2,8)

- Sa inteleg ca dvs. nu aveti bucurii omenesti, schimbatoare? Singura dvs. bucurie este viata in Hristos?

Last edited by Nastya; 24.03.2013 at 22:39:56.
Reply With Quote