View Single Post
Vechi 24.03.2013, 23:25:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Si crezi ca exista o organizatie secreta care conspira sa creeze sfinte moaste? Nu ar avea niciun sens si oamenii nu stat sa falsifice sfinte moaste.
Cred ca exista destui oameni care nu le este pe plac ortodoxia si nu s-ar da inapoi de la nimic sa-i aduca o atingere, intr-un fel sau altul.
Ti se pare greu de crezut?

Si crezi ca falsificarea unor miracole ar fi cel mai mare rau?
Dar ce zici ce falsificarea unor acatiste, in care asasini notorii sunt transformati in sfinti?

Citat:
Eu nu am auzit de niciun canon si nici nu poate fi (de exemplu Sf. Irodion avea sfintele moaste cu tenta portocalie). Stim asta din felul cum arata toate sfintele moaste, Parintele Cleopa da mai multe amanunte.
Daca elementul de tip A are proprietatea X, inseamna ca toate care au proprietatea X neaparat apartin elementului de tip A?

Sau sa pun altfel intrebarea: cand in ortodoxie s-au pus oase la cinstire ca de sfinti, doar in baza culorii lor, fara sa se stie cui au apartinut de fapt si cum s-au savarsit aceeia?

Citat:
Oase albe nu, dar vezi ca nu s-a incercat falsificarea lor, era simplu sa fie date cu mir, dar niciun ortodox nu ar face asa ceva. Probabil au fost puse din nestiinta Eu nu am auzit povestea.
Este o manastire unde poti gasi astfel de oase (albe) puse la inchinare.

Citat:
Acele ramasite nu au ajuns la Danion, ci el le-a luat de unde erau. In plus, danion Vasile a explicat cate ceva atunci cand a fost acuzat de stilism, am dat odata ce a spus, adica faptul ca nu era vorba de stilism. Mai multi spun ca schimbarea calenarului nu a fost bine facuta, asta nu inseamna ca e stilist. Oricum ar fi, acum Danion Vasile nu este stilist, este in BO.
Probabil daca ar fi gasit ecoul care il astepta si a crezut ca o sa-l aiba conform ceea ce ii spunea duhul lui "mesianic", ar fi aratat si restul, dar oricum din ce s-a vazut, atitudinea, discursul si argumentatia lui au fost cele tipicele ale unui stilist BOSVist.

Last edited by AlinB; 24.03.2013 at 23:34:31.
Reply With Quote