Subiect: Postul negru
View Single Post
Vechi 25.03.2013, 13:02:39
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Am mai citit cazuri,citesc si ma minunez...
Eu dupa o jumatate de zi,simt ca lesin,ca-mi pierd viata;am dureri de cap,slabiciune,ameteli,cred ca si glucoza scade rau;am avut problema asta de mic copil.
Ar fi trebuit poate sa citesti asta sa te minunezi si mai tare:

40 de zile post cu apa pe dieta keto
http://romaniaraw.freeforums.org/vie...hp?f=12&t=1627

Deci se poate.
O pot face oameni obisnuiti, fara ani si ani de induhovnicire si mii de matanii batute pe zi.

Cine incearca sa demonizeze astfel de performante o fac in ignoranta de cauza.

E ca si cand ai spune ca cel care poate alerga un maraton de 42km este dus pe umeri de draci.

Este o chestie de exercitiu (fizic), atata tot si binenteles vointa/motivatie.

Daca ai sa citesti postarea respectiva ai sa vezi ca persoana in cauza a ajuns la acel post negru de 40 zile treptat:

Citat:
Experimentarea postului cu apa am inceput-o de cand aveam 120 kg si am tinut pe rand cate 1,3,5,7,15,21 zile.
Daca tu ai probleme la ajunat chiar si o jumatate de zi, poti sa incepi si mai de jos: postit pana la ora 12, 15, 18, 21, pana a doua zi..
In fiecare miercuri/vineri si nu treci la etapa urmatoare pana nu te simti confortabil cu precedenta.

Biologic, orice persoana fara probleme deosebite de santate poate tine post negru chiar si cateva saptamani, doar ca nu este o experienta din cele mai placute, mai ales daca treci brusc de la mese satioase la zero mancare.

Apropo, nu cred ca ar fi cazul ca postul negru sa includa si abtinere de la a bea apa, decat rar si pe perioade scurte, cel mult 36ore.

Si ca sa nu fiu inteles gresit, postul negru nu este doar un exercitiu fizic, benefic pentru sanatate - mult mai benefic decat isi inchipuie multi pentru care a sari o masa este o problema majora dpdv psihic.

Impactul asupra starii mentale si mai ales vietii spirituale (daca este abordat si cu atitudinea corecta) este mai presus de simple cuvinte.

Last edited by AlinB; 25.03.2013 at 13:07:20.
Reply With Quote