View Single Post
Vechi 26.03.2013, 12:54:01
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
N. Priceputu - am sa-ti spun ceva.

Acel sfant pe care il porti in avatar (Parintele Galeriu) iti asculta durerea si nu o stergea cu buretele. Nu indraznea sa spuna ceea ce spui tu, ca prin credinta se va vindeca suferinta si ce mai scrii tu acolo.

El asculta durerea, se ruga cu tine la Dumnezeu si mai apoi cauta solutii reale, concrete sa te ajute.
Era preot bun si se ruga, si spunea predici superbe, dar cand era vorba de om si suferinta lui imediata, era cu el, era Omul.
Poate că din ce am scris reiese că ignor realitatea suferinței sau nu o iau în serios, sau nu o înțeleg, nefiind a mea. Îmi pare rău dacă asta s-a înțeles. Nu neg suferința, de aceea am scris că e vorba de tragedii și de drame. Și trebuie să-i mângâiem pe cei care sunt în durere, nu să-i condamnăm. Dar nu-i faci bine omului spunându-i ce ar vrea el să audă. Nici Părintele nu făcea asta.
Cât despre îndemnul la iertare, în nenumărate rânduri Părintele asta spunea: „Nu ești vindecat dacă nu ierți; iertarea înseamnă vindecare.”

E adevărat și că ăsta e lucru dumnezeiesc, nu omenesc, căci este peste puterea noastră. Însă Hristos chiar ne cere să fim sfinți, să fim dumnezei; dar nu prin puterile noastre, ci cu harul Său.

Crezi, oare, că bunul părinte Galeriu, în înțelegerea pe care o avea pentru toți cei în suferință, a dat cuiva binecuvântare pentru avort?
Reply With Quote