View Single Post
Vechi 26.03.2013, 17:53:45
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nici macar stilistii nu au incercat sa falsifice miracole.
Bun, sa-mi zici si mie cand ai sa mergi sa saruti moastele "sfantului" Glicherie, "marturisitorul".

Si tu esti de acord ca este sfant, cu moaste?

Citat:
Acatistele sunt altceva, fiecare poate face din proprie initiativa niste acatiste.
Inclusiv le pot folosi in slujbe publice?

Citat:
In mod oficial ele se fac sfintilor, acelea sunt recunoscute.
Si daca sunt numiti Sfinti desi au fost criminali, cum se numeste asta?

Citat:
Sfintele moaste sunt sfinte moaste, indiferent cui au apartinut. Nimeni nu poate avea sfinte moaste daca moare, nici ingerul cazut nu le poate falsifica, de aceea nu putem intalni ramasite asemenatoare la alti oameni care au murit. Vedem ca si la catolici e ceva diferit fata de sfintele moaste.
Ori n-ai observat intrebarea, ori te faci ca nu o vezi, deci repet:

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sau sa pun altfel intrebarea: cand in ortodoxie s-au pus oase la cinstire ca de sfinti, doar in baza culorii lor, fara sa se stie cui au apartinut de fapt si cum s-au savarsit aceeia?
Citat:
Nu stiu de oasele albe, dar in manastiri se afla si morminte ale unor domnitori, nu inseamna ca le cinstim oasele.
Nu desprea sta este vorba.
Sa vad daca gasesc pozele.

Si inca ceva:

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Oase albe nu, dar vezi ca nu s-a incercat falsificarea lor, era simplu sa fie date cu mir, dar niciun ortodox nu ar face asa ceva. Probabil au fost puse din nestiinta Eu nu am auzit povestea.
Se pare ca este o practica curenta ca sfintele moaste, dupa ce sunt gasite, sa fie spalate cu aghiasma si unse cu mir.
Deci culoarea maronie este cvasi-inevitabila, de asta ziceam ca asta nu poate fi un criteriu.

Last edited by AlinB; 26.03.2013 at 17:57:58.
Reply With Quote