Citat:
Īn prealabil postat de bogdan81
Nu e vorba de faptul ca au fost legionari. Mai ales ca unii nici macar nu au fost.
E vorba de mediul din care au iesit si de cei care propaga asta. Oameni putin dubiosi, ca sa nu spun mai mult.
Daca sunt sfinti, se va vedea asta si Biserica ii va canoniza.
Nu neg aceasta posibilitate.
Si chiar cred ca ar fi bine ca Biserica sa cerceteze aceste fenomene care se spune ca se petrec cu aceste moaste. Orice dosar de canonizare se face numai pe baza unei cercetari serioase si aprofundate.
Numai in urma unor astfel de cercetari si din partea mai-marilor Bisericii se poate vedea daca sunt cu adevarat moaste izvoratoare de mir.
Iar daca sunt, eu unul voi accepta tot ce va spune Biserica.
|
Cred ca mult mai "dubiosi" suntem noi, cei care traim astazi si ne lasam purtati de dubii, acolo unde nu ar trebui sa fie.
Biserica poate cerceta, dar se pare ca are alte lucruri mai stringente de facut. Nu e nimeni impiedicat sa cerceteze, sa stranga dovezi. Toata lumea este binevenita.
Oricum, Bogdane, noi doar ne dam cu parerea aici, iar cuvantul nostru oricum nu are greutate in canonizarea sfintilor inchisorilr. In schimb cuvantul celor, care s-au vindecat prin atingere de acele moaste, este demn de luat in seama.