Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Exact despre Metanoia vorbeam... Acum o sa spun ceva, in urma caruia probabil ca o sa ma dati pe mana satanei.. o sa ma numiti eretica etc. ???, dar trebuie sa o spun, pentru ca ai dreptate... nu poti sa zici oamenilor intotdeauna ceea ce le place, ci ceea ce e adevarat.
Cu privire la mijlocirea sfintilor pentru noi... Pe mine poti sa ma faci mincinoasa si sa nu ma crezi, DAR pe Dumnezeu NU. Acelasi Dumnezeu care a zis ca exista un singur Dumnezeu, o singura credinta, un singur botez a zis si ca: "Unul este Dumnezeu, unul este si Mijlocitorul intre Dumnezeu si oameni: omul Hristos Iisus,care S-a dat pe Sine pret de rascumparare pentru toti, marturia adusa la timpul sau." I Timotei 2:5-6.
Dumnezeu spune asta... nu eu... toata Scriptura este insuflata de Duhul Sfant.. inclusiv versetele acestea, iar Cuvantul lui Dumnezeu este DA si AMIN... nimic in plus, nimic in minus.:)
Cercetati Scripturile... caci socotiti ca in ele aveti viata vesnica... tocmai ele va vorbesc despre ADEVAR.:) Nu credeti pe nimeni pe cuvant, nu permiteti sa vi se spele creierul cu doctrine... caci zilele din urma asa vor fi... se va spune.. aici e Hristos... ba nu.. aici e Hristos.
|
Hai sa iti explic, ca si eu am fost pus in probleme cu respectivul verset. Raspunsul e simplu: Hristos e singurul mijlocitor. Dar vreau sa te intreb ceva: daca eu iti cer sa te rogi pentru mine, te rogi? Iar daca te rogi nu cred ca furi locul lui Hristos. Asa si sfintii, se roaga. Si tatal mai usor asculta de un copil ascultator care isi ia raspunderea pentru faptele sale decat pe unul care deseori face prostii si nu isi recunoaste greseala. La fel si Dumnezeu mai usor asculta de sfinti decat de noi cei plini de patimi.
Acum lucrurile sunt mult mai complexe ( am citit la par Dumitru Staniloae ) dar sa nu ne afundam in teologie fiind cuprinsi de patimi ( cum spunea sf Ioan Scararul ) ca s-ar putea sa ne inecam.
Maica Domnului sa ne apere!