Ce se poate face impotriva avortului (concret):
- control genetic si daca sunt probleme luat din vreme decizia de a nu concepe copii (abstinenta)
- consiliere si sprijin concret al persoanelor aflate in situatie de decizie (sarcina nedorita din diverse motive, inclusiv viol)
Sprijinul concret: preluarea copilului in asistenta maternala sau adoptie (familia largita, prieteni, cunoscuti), asistenta materiala (pentru gasit serviciu, locuinta, sprijin financiar) si medicala.
Consiliere: medicala, bisericeasca, juridica, etc.
- pentru situatii de copii bolnavi, cu handicap etc. - sprijin material permanent (medicamente, terapii, aparate speciale), gradinite si scoli speciale, sprijin fizic peste zi pentru parintii care lucreaza (camine de zi care sa se ocupe de acesti copii)
- sprijin si intelegere din partea bisericii, a tuturor celor din jur, cu ceea ce se poate concret (camine,baby-sitting, jucarii, jocuri, alimente, vorbe bune etc.)
- usurarea sistemului de adoptie
Lista poate continua cu alte idei.
N.Priceputu - am vazut pagina pe care ai dat-o in link si m-a socat. Se vorbeste mult impotriva avortului, dar solutii concrete?
Si nu-mi place ca medicii sunt tratati atat de rau. Ginecologi, endocrinologi, si diverse alte specialitati. Este o doamna care se pare ca este ea insasi medic (nu stiu ce fel) care loveste si critica pe toti.
Pagina respectiva este ceva horror.
Mai bine scriau solutii concrete si se organizau cum sa le puna in practica. Numai cu groaza si vorba nu se rezolva problemele.
Si sa nu uitam: aici, pe acest fir se discuta de avort in situatii speciale, dramatice. Pe pagina aia se vorbeste despre avort in general.
Situatiile speciale trebuie tratate individual si special.
Iar parintele Galeriu a facut ceva concret - s-a ocupat de o asociatie pentru copii orfani (Sf. Stelian), a ajutat tineri aflati in dficultate etc.
Parintele Tanase se straduie si el. El din pacate se opune adoptiei...
Last edited by sophia; 27.03.2013 at 12:33:35.
|