Marea Ei îndrăzneală
Capitolul XVI "Viața Maicii Domnului"
Marea ei îndrăzneală
Hristos îi răspunsese foarte clar Maicii Sale: "Nu a venit încă ceasul Meu, adică nu a venit vremea să fac minuni, am Eu planurile Mele", însă de dragul ei Și-a refăcut planul. Și Evanghelistul consemnează: Acest început al minunilor l-a făcut Iisus în Cana Galileei și s-a arătat slava Sa (Ioan 2,11).
Cu siguranță, ca Atotcunoscător, Iisus a știut că Maica Lui Îi va strica planurile.
Știa că în Cana va face această primă minune, cu toate că nu fusese în plan să facă aici prima minune. Și asta, ca să ne arate că doar de dragul ei este gata să schimbe și să zădărnicească planurile Sale cele înțelepte.
Pentru că vinul se terminase, înseamnă că și masa ajunsese spre sfârșit, așa încât cu toții băuseră vin. Cu toate acestea, Iisus, pentru a nu strica bucuria Maicii Sale, Și-a schimbat planurile.
Să ne gândim ce ar fi făcut dacă ar fi fost nevoie cu adevărat de vin. Să ne gândim ce-ar fi făcut atunci când L-ar fi rugat Maica Sa pentru ceva cu mult mai serios decât vinul. Să ne gândim ce ar fi făcut dacă L-ar fi rugat pentru sufletele noastre.
Iată, Biserica îi cântă Maicii Domnului: "Știm bunătățile tale, știm că orice vrei vei dobândi." Toate sunt în mâna Maicii Domnului, rugăciunea ei este poruncă.
|