Citat:
În prealabil postat de Annyta
Nu știu ce să zic.
Poate că bătaia/ amenințările ar fi justificate la vârste mai mici, când copilul nu înțelege altfel. Și dacă îți aduci aminte de acel episod și când ai crescut, e posibil să fi fost o nedreptate.
Dacă mergi la biserică din obligație și te ferești de sex din frica de bătaie, oare e cu folos? Înveți tu astfel dragostea de Dumnezeu? Sau te consideri astfel ferit de păcat?
Ca să fac o mărturisire, eu am învățat (sper) mai multe lucruri din viață, prin experiența proprie. Ca proștii care învață din greșelile lor și nu din ale altora. Experiențele proprii sunt foarte eficiente în procesul de învățare.
|
Annyta, trebuie sa te contrazic. Dictonul, la care faci referinta spune asa:
- inteleptii invata din experienta altora;
- oamenii obisnuiti din propria lor experienta;
- iar prostii nu invata niciodata.
Iar in ceea ce priveste mersul la biserica din obligatie, nu este niciodata inutil. Nu se stie cand, in ce moment al vietii, omul isi va aminti de acest mers la biserica. Gandeste-te ca omul se si roaga cateodata, fiind cu gandul aiurea. Totusi Dumnezeu il vede si pe acesta. La fel, cred eu, il vede si pe cel, care merge la biserica din motive independente de vointa lui: acest lucru se numeste ascultare.