Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Dragă Yasmina, multe în viața omului atârnă de mintea și inima lui, deși nu toate. Cât privește ceea ce ține de tine, eu unul admir și îndrăgesc, precum știi, așa cum ne cunoaștem pe forum.
Acum, aș vrea să te gândești la faptul simplu că femeile care sunt mame au făcut, odată cu primul copil, o trecere la un mod de viață semnificativ diferit de cel dinainte de a deveni mame. Am văzut la soția mea și la multe femei cum se schimbă o mulțime de date ale ecuației personale. Din fericire, multe se îmbunătățesc în ființa lor, din nefericire apare și o anumită infatuare care, dacă nu aparține unei femei proaste-bocnă, le conferă chiar un farmec aparte mamelor. Fii așadar îngăduitoare în privința unor accente sau exagerări pe care le poți găsi în teoria mamelor despre mame... În definitiv, câtă vreme se păstrează limitele bunului-simț și ale rațiunii, aceste exagerări sunt benigne, cu real folos în împlinirea grelei lor sarcini. Pentru că a fi mamă este lucru tare dificil, de multe ori, de foarte multe ori...
Vei cunoaște și tu, cu harul Domnului, la vremea potrivită aceste modificări și poate vei zâmbi atunci, mai îngăduitoare, către tine însăți... Deocamdată exersează zâmbetul bunăvoinței către surorile care sunt deja mame și nu te necăji. Zău, chiar nu sunt motive întemeiate de supărare...:)
|
Da,frate multumesc pt vorbele impaciuitoare.
Este de prisos sa mai amintesc rolul mamei in viata copiilor,nu vreau sa mergem in alte discutii,mama este o persoana minunata,prea greu de inlocuit pt copil...totusi,cand ne exprimam parerile pe forum trebuie sa fim atenti cum le exprimam pt a nu leza demnitatea altor persoane.
Precum stim,pe forum suntem mai multi necasatoriti si fara copii,iar afirmatii ca cele de genul de la care am inceput discutia nu cred ca fac bine nimanui.
Nu avem nevoie de etichete si de personae care sa ne strice pacea interioara(cu greu dobandita intr-o lume nebuna)cum nu avem nevoie sa fim categorisiti ca si personae in foarte importante,medii si nu prea importante.
Precum stim cu totii de Judecata se va ocupa El si tot El va transa lumea in buni si ne-buni.
In rest,crede-ma frate ca intrasem pe acel thread sa felicit mamele si sa pun niste flori din productia propie.
Imi pare rau,ca nu am mai apucat si supararea m-a orbit!