View Single Post
Vechi 26.11.2007, 21:56:49
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sik
Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Trebuie sa renuntam la a-i judeca pe cei din jurul nostru... adica a da verdictul de "vinovat" cuiva... pentru ca noi nu avem imaginea de ansamblu, asa cum Dumnezeu o are.
Aici sunt de acord. :thumbsup: Cat despre mine, ce-i drept, inca nu le-am incercat pe toate dar incerc sa tin ce este bine.

O interbare: ce reprezinta Dumnezeu in ierarhiha pe care ai mentionat-o ? Reprezinta cumva totalitatea valorilor morale, sau ce ?
Despre restul adica "ceilalti" si apoi "eu", aici depinde de cum privim lucrurile. La fel de corect ar putea fi si "eu", iar la urma "ceilalti". O regula a "manualului salvamarilor" este aceea ca in primul rand trebuie mentinuta mai intai siguranta salvamarului, si apoi aceea a victimei. De exemplu victima tebuie s astea intre salvamar si eventualul pericol din apa (zid, stanci, trunchiuri de copaci etc.). Aceasta nu este din motive egoiste (dpdv al salvamarului), ci pentru ca el terbuie sa execute operatia de salvare. Daca ar sta salvamarul intre victima si stanci, de exemplu, se risca accidentarea acestuia care ar duce la pierderea ambelor vieti. De aceea "se prefera" mai degraba "accindentarea" victimei. Ma rog, asta este un exemplu. Depinde de relatia dintre "eu" si "ceilalti".

/respect
Dumnezeu nu este un sistem de valori morale, asa cum nu e nici o jucarie, pe care o scoti din sertar cand te plictisesti, dar cand e prea mult o "arunci" inapoi, sau o tranzactie economica bazata pe principiul " Tu imi dai... eu iti dau".:)

In ierarhia precizata Dumnezeu este Cel ce este:D, adica o "entitate" (cu ingaduinta pentru termen), formata din 3 Persoane disctincte, dar care sunt UNA: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Atunci cand L-am pus pe Dumnezeu pe primul loc, ma gandeam la ce spune psalmistul "Domnul sa iti fie desfatarea", adica El sa fie sensul vietii tale, ratiunea ta de a fi, dragostea ta.:) Dumnezeu este caracterizat de atribute morale intr-adevar, dar sa nu confundam valorile atribuite Lui cu sistem de valori propriu-zis.:D
Acum... dupa ce am lamurit asta:D... Domnul Iisus a predicat in repetate randuri despre lepadarea de sine, adica renuntarea la tendintele noastre egoiste (ego-ul) in favoare altruismului ( facut posibil prin dragoste). Exemplul cel mai elocvent din punctul meu de vedere este momentul in care Iisus spala picioarele ucenicilor Sai si ne invata sa fim in dragoste robi unii altora.

Daca tu imi dai exemplul salvamarului... eu iti dau exemplul capitanului... daca tot vorbim de vase si de naufragii.:D Stii sigur, ca daca vasul se scufunda... capitanul nu are voie sa paraseasca locul faptei, pana cand tot echipajul de pe vas nu e in barci de salvare (speram in siguranta :D).

In concluzie, parerea mea este ca Dumnezeu trebuie sa fie desfatarea noastra, trebuie sa slujim in dragoste celor din jurul nostru... si abia apoi sa ne gandim la cat de mult am vrea mai degraba sa dormim, decat sa ne ajutam fratiorul mai mic sau surioara sa isi faca tema la mate.:D

Multa pace in El!:p
Reply With Quote