29.03.2013, 16:39:39
|
|
Citat:
În prealabil postat de VladCat
Și eu cred la fel și mă bucur că mi-ai amintit lucrul ăsta. Totuși bănuiesc că vei fi de acord că, indiferent de nivelul nostru, putem și trebuie să încercăm a avea o minimă reprezentare asupra esenței acestor cuvinte, ori dacă altceva nu se poate, să încercăm să avem(...)pentru a putea conștientiza faptul că nu înțelegem absolut nimic. Reprezentarea de care vorbesc se traduce în 0% cunoaștere, dar o văd ca pe un fel de disponibilitate de a înțelege în viitor...nu reușesc să mă exprim foarte clar, ideile nefiind nici ele foarte clare în capul meu.
|
Citat:
În prealabil postat de adam000
Vlad, cred ca daca dorim sa avem vreo reprezentare oarecare asupra esentei acestor cuvinte, trebuie ca in primul rand sa recunoastem fata de noi si fata de Dumnezeu ca nu o avem (ca nu avem deloc, ca nici nu stim despre ce se vorbeste) si sa cerem de la Dumnezeu, prin rugaciune, sa ne arate. Intrucat sint lucrurile Lui si numai El ne poate arata, numai El ne poate face sa intelegem.
De fapt, cred ca aceasta este esenta intelegerii rugaciunii "Doamne Iisuse Hristoase".
Bineinteles ca atunci cand cerem ceva, ar fi bine sa stim si pentru ce anume cerem. Sa stim cu ce ne-ar folosi; ce facem cu ce ne da Dumnezeu; de ce cerem noi Darul Lui, ce facem cu El, etc?
|
cam asta spuneam si eu :)
|