View Single Post
Vechi 29.03.2013, 18:17:49
Carmol Carmol is offline
Banned

Data înregistrării: 29.03.2013
Implicit Interesant

Foarte interesant. Nu am citit chiar toate posturile asa ca va rog sa ma iertati daca repet ce a zis altcineva insa timpul nu imi permite.
Vad ca majoritatea discutiile despre casatorie sunt vazute prin ohelari religiosi. Ce parere aveti despre interventia statului in favoarea divortului?
Din cate stiu divortul poate fi intentat cu foarte mare usurinta legal. Chiar si fara temei se pot folosi termeni ca "diverse cauze" si "alte situatii".
Chiar se ofera sprijin pentru cei care divorteaza prin pensia alimentara. Si astfel creeand o clasa de persoane care profita dupa despartire pentru multi ani de pe spinarea fostei jumatati.
Exista o intreaga industrie in spatele divortului cu avocati, judecatori, evaluatori etc. care profita de pe urma acestuia. Exista organizatii care din asta isi fac banii.
Factori sociali care actioneaza astupra casatoriei:
Exista tendinta in noile generatii de a pune cariera si alte reusite inaintea casatoriei. De multe ori ducand la schimbarea mentalitatii sexelor. Femeile optand pentru casatorie si copii la o varsta mai tarzie cand le este mai greu sa conceapa si/sau sa aiba copii fara mari probleme. Barbatii insusindu-si un comportament incompatibil cu monogamia etc.

Romania, care se mandreste cu o populatie de 90+ % de ortodocsi este fruntasa in ceea ce proveste divortul in UE.

Multumesc.

Last edited by Carmol; 29.03.2013 at 18:19:42. Motiv: Gramatica :)
Reply With Quote