Citat:
În prealabil postat de anita
Doamne ajuta !
Am vazut la supermarket fenicul ,cum se consuma ?
|
Am gasit o reteta din bucataria franceza:
Fenouil Braisé
Se iau 4 radacini de fenicul, se curata de crengute, se taie un doua si apoi in felii de 1 cm.
Un catel de usturioi maruntit se prajeste (1-2 minute) intr-o lingura de ulei, peste care punem apoi feniculul si il prajim 10-12 minute, pana se fac putin aurii. Se adauga 3 rosii taiate in cuburi, 1 lingurita de cimbru proaspat, sare si piper, si se prajesc inca 5 minute, pana s-au inmuiat putin rosiile. Se pune capacul si lasam pe foc inca 5 minute. Marim flacara si mai lasam 5 minute, pana ce din rosii s-a facut sos, iar feniculul este moale.
Apoi punem acest amestec de legume intr-un vas de Jena. Se presara pesmet deasupra si se pun cateva bucatele de unt. La sfarsit punem busuioc verde maruntit.
Se da la cuptor timp de 15 minute, pana ce suprafata devine aurie.
Vasul se scoate din cuptor si se pune inca putin busuioc verde maruntit deasupra.