@iuliu46
Am citit intregul articol. Este vorba de filozofie metodologica vs materialista in sensul ca definitia data excludea ceva ce nu putea fi testat. Era gresita pentru ca impunea ceva netestat: ca procesul evolutiei era "impersonal" si "nesupravegheat". Asta nu inseamna ca usa este crapata pentru ca Dumnezeu sa se strecoare in ecuatie ci doar ca oamenii de stiinta au fost putin cam zelosi in a exclude supranaturalul. Eliminarea celor doua cuvinte nu inseamna ca stiinta accepta supranaturalul ci doar ca nu face declaratii in ceea ce il priveste.
Si ca citat direct: "Ironically, I find myself being praised and encouraged in my position by conservative Christians and taking flak from some fellow nontheists, including some scientists." - tu esti unul din cei care nu au prins ideea.
Evolutia este stiinta. Teoria Evolutiei este adevarata cum Teoria Gravitatiei este adevarata.
Ateismul si Evolutia nu au nici o legatura directa. Ateistii adera la ideea evolutiei pentru ca tind catre adevar asta fiind si motivul pentru care s-au indepartat de religie.
+link forma tranzitionala:
http://www.youtube.com/watch?v=XnzyupjTy4Y
@Patrie si Credinta
Scuza-mi aroganta. Uneori ma ia valul.
Ca sa raspund: Istoria nu este ciclica, nu este zi si noapte, anotimpuri. Istoria omenirii atesta progresul acesteia prin imbunatatirea calitatii vietii (cat traim, cat de sanatosi suntem, cat de fericiti suntem, ce avem la dispozitie). Este clar ca am avansat/progresat/imbunatatit viata pentru noi de-a lungul timpului.
Umanitatea si religia nu sunt impreuna de multa vreme. Spiritualitatea si superstitia ne-au insotit insa religia este ceva relativ nou ~2000-3000 de ani. Omul, in forma actuala de Homo Sapiens exista de undeva ~250.000-100.000 de ani.
Nu zic ca stiinta ti-a dat nastere cum nu zic nici ca ca te-a facut Dumnezeu. Cand spun ca stiinta este responsabila pentru viata ta ma refer la conditiile in care traiesti si beneficiile de care te bucuri. A nega rolul stiintei in creearea lumii din jurul tau este ca negarea ca parintii ti-au oferit mancare si adapost.
Cand zici ca oamenii destepti si nu cunoasterea ne-au facut mai avansati nu te inseli insa un om moare, destept sau prost. Cunoasterea daca este protejata ramane. Cand te-ai nascut nu a trebuit sa inventezi focul sau agricultura, cunoasterea era deja acolo pentru tine sa beneficiezi de ea.
Multumesc.