View Single Post
Vechi 30.03.2013, 09:02:48
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de FlaviusM Vezi mesajul
Eu m-am referit la scolile de stat unde, ele fiind neutre din punct de vedere religios, predarea unui curs de educatie sexuala este perfect normala. Care este abordarea crestina asupra subiectului nu are importanta, ceea ce conteaza este utilitatea publica a cursului, iar din acest punct de vedere imbunatatirea nivelului de educatie sexuala, cresterea gradului de folosire a metodelor contraceptive si scaderea numarului de avorturi sunt rezultate pozitive.

Viata sexuala este libera in Romania (in limitele legii), deci filozofia crestina in aceasta privinta este o chestiune de alegere personala, nu ceva ce trebuie promovat de catre stat.
Am vazut odata cum se desfasoara o ora de ed.sexuala la liceu... si crede-ma ca am ramas cu un gust amar de atunci.
Cei care ii invata pe elevi asa-zisele notiuni de sexualitate sunt niste indivizi de 16-17 (adica de aceeasi varsta cu elevii) si care sunt voluntari de la o anumita asociatie. (presupun ca au la baza niste cursuri). Pe de alta parte (poate ca nu o sa ma crezi) ei puneau accent pe prezervativ si avort si au explicat etapele acestor doua proceduri. Vorbeau de avort ca de un lucru comun si care nu ar fi avut nici o consecinta asupra omului... si vorbeau cu entuziasm ca avortul te scapa de "sarcina nedorita" (de parca te scapa de niste sosete murdare , si nu de un copil).
Un alt lucru interesant ar fi ca NU au discutat deloc de abstinenta.
In concluzie , orele de ed.sexuala sunt doar niste ore de propaganda pro-avort.... si ne mai miram de ce Romania are atatea avorturi la cazier.
Reply With Quote