View Single Post
Vechi 30.03.2013, 11:57:56
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Susținerea educației sexuale în școli este echivalentă cu susținerea libertății sexuale. Copiii vor învăța că responsabilitate înseamnă să folosești prezervativ.
Ar trebui să învețe că sexualitatea nu este o viață în sine, separată de viața de familie, că ea are rostul și locul ei, că nu e ceva de joacă sau de distracție. Dacă ar exista o educație morală actele sexuale nu s-ar mai produce cu iresponsabilitate. Asta e metoda de stopare a avorturilor creștină.
Teoretic ai dreptate. Depinde insa mult de modul incare se face aceasta educatie si ce cuprinde. In mod normal trebuie sa li se spuna despre tot, cu avantaje, dezavantaje, ce si de ce. Poate ca ar trebui sa fie spus din punct de vedere ortodox, pentru cei ortodocsi: asta este ortodox, asta nu.
Tinerii trebuie sa stie tot si pe urma sa puna ei insisi in balanta.
Oricum ei sunt cei care mai apoi aleg drumul. Macar avand informatii complete fac alegerea in cunostinta de cauza.

Pentru ca pentru mine un lucru este clar: daca doi tineri/copii se duc si au relatii fara nici o analiza (e bine sau nu, ce consecinte), inseamna ca ei nici nu au habar de consecinte. Ori...si mai grav le stiu, dar nu le pasa.

Am impresia ca in ziua de azi o fata e convinsa ca este normal sa ai relatii si sa ramai insarcinata. Si ce daca? Lumea este obligata sa ne permita tot si sa ne sustina. Si pastreaza copilul si chiar multe isi doresc sa aibe copii, decat sa faca scoala.

Este o treaba foarte complexa din cate am observat. In ziua de azi, permitand totul si sustinand, facem pe o parte bine (ca se pastreaza copilul macar), dar pe de alta parte incurajam repetarea faptului.

Imi amintesc eu ca pe vremea mea nu existau cazuri de relatii sau sarcinii la elevi. Fetele care calcau stramb aveau mult de ispasit: mai intai ca erau exmatriculate din scoala, apoi aveau si probleme acasa. Si chiar in societate.
Iar o fata/femeie gravida fara casatorie era un pacat si o rusine public/publica.
Si asa erau mai responsabile.

Exista insa si un efect negativ - chiuretajul pe ascuns, cu efecte fatale.

De aceea stau inca si ma intreb cum este mai bine, cale este calea optima: intre avort, chiuretaj pe ascuns (cu rezultate fatale), sau la medic, anticonceptia.

Pentru mine personal as alege: abstinenta. Dar si aici am vazut destul discutii si ortodocsi care afirma ca si asta este pacat.