View Single Post
Vechi 30.03.2013, 12:05:49
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dobrin7m Vezi mesajul
noi dorim ca toti oamenii sa se mantuie. deci un criminal, sau criminala de copiii, printr-o lege omeneasca, ii este impus sa nu mai ucida. acesta se revolta pentru ca ii este impus. insa sufletul acestui om ramane la fel. De aceea spun ca nu prin impunere rezolvam problema ci prin trezire. Trebuie ca noi sa fim curati si cu ajutorul Domnului sa schimbam suflete. Atunci criminalul se va pocai, sufletul sau se va schimba si ochii i se vor deschide. Si va spune stop pacatului avortului.
Deci o lege care sa interzica avortul nu schimba sufletul, nu aduce pe om la Dumnezeu. Pentru ca este o simpla lege omeneasca, Sigur, poate nu vor mai avorta dar nici sufletele lor nu se vor schimba. Trebuie sa ne gandim la sufletele acestor oameni, de aici pleaca totul. Daca toti criminalii s-ar pocai nu ar mai exista criminali pe pamant.
Legile statului trebuie sa ne protejeze. Daca consideram ca copilul nenascut este un om, la fel ca mine si ca dumneavoastra, de aici rezulta ca el trebuie sa fie protejat exact cum sunt protejata eu, sau cum sunteti protejata dumneavoastra. Avortul trebuie incriminat exact la fel ca orice alt tip de omucidere, pentru ca exact asta este si asa este considerat si de catre Dumnezeu. Daca nu ar fi omucidere, ar fi total nefiresc sa i se impuna unei femei ce sa faca cu corpul ei, indiferent de varsta sarcinii. Ar fi pur optional ce fac eu cu fetusul din burta mea, exact cum e numai optiunea mea daca vreau sau nu sa imi dau cu ruj pe buze sau sa port pantofi cu toc. Ca am o motivatie medicala, morala, religioasa, estetica, nu conteaza, atata timp cat nu dranjez pe nimeni ca am sau nu am ruj pe buze, tocuri inalte sau umblu in picioarele goale. In schimb nu este optional daca il omor pe aurolacul care ma deranjeaza atat de tare in autobuz incat trebuie sa cobor din cauza mirosului. Daca comit aceasta crima, atunci voi fi pedepsita, fara sa mai conteze daca eu am realizat ca mare crima/pacat am comis. Tocmai de aceea trebuie sa fiu separata de restul oamenilor, iar la racoare voi avea timp sa meditez. Statul trebuie sa ii protejeze pe ceilalti cetateni de pericolul potential pe care il reprezint eu, criminalul.
Daca respectam optiunea femeii de a considera sau nu ca pruncul nenascut este sau nu om deplin, atunci ar trebui sa respectam si optiunea oricui de a considera ca un alt om (aurolac, nebun, schilod, de alta religie) nu este om si nu poate fi protejat la fel ca semenii sai (mai exact, fiecare cu legea lui) ... Unde mai pui ca legea incrimineaza violenta asupra animalelor, in schimb violenta extrema impotriva copiilor nenascuti este la liber.
Societatea noastra s-a obisnuit cu avortul ca optiune. Daca furtul sau uciderea ar fi incriminate numai de religie/morala, dar nu si de legile statului, cu siguranta incomparabail mai multi oameni ar fura, ar ucide, ar comite diverse infractiuni atunci cand ar considera ei ca au neaparata nevoie. Dar chiar daca am neovie cumplita de bani, daca stau si ma gandesc la ce riscuri ma supun... cel mai probabil o sa mai rabd, o sa mai caut alta optiune. Exact asa este si cu avortul. Daca am ajuns in situatia de a considera avortul o salvare dintr-un impas, sunt mult mai mute sanse sa il si comit daca e la liber, mai e si decontat de asigurari, iar medicul pedepsit daca face vreo gresala si imi pericliteaza sanatatea sau viata. Daca aceasta optiune lipseste si stiu ca risc sa mor si ca risc sa fiu condamnata ani grei de inchisoare, atunci am mari sanse sa incerc sa gasesc alta salvare... de exemplu sa gasesc resurse sa-mi cresc copilul, sau sa il dau in adoptie. Dupa acest eveniment voi avea timp suficient sa meditez la pacatul avortului, dar fara sa port cu mine povara unei astfel de crime. Exact acelasi lucru pe care l-as face in inchisoare, numai ca copilul ar fi viu, iar eu as fi vie, sanatoasa, libera si fara pacat.
Reply With Quote