Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 30.03.2013, 12:09:02
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
In primul rand ca presa nu a fost admisa la eveniment, asa ca cei "500 ziaristi invitati special" este o remarca lipsita de adevar.
In al doi-lea rand agenda papei e publica, oricine poate sa afle unde se afla si ce face la un moment dat.
In al trei-lea rand papa Francisc obisnuia de pe vremea in care era episcop de Buenos Aires sa celebreze Sfintele Liturghii din Joia Mare in inchisorile din Argentina.
Iar in al 4-lea rand, v-as recomanda sa meditati putin la cuvintele unui alt Francisc, sfantul Francis de Sales, episcop de Geneva, care a scris "Introducere in viata evlavioasa".
Desigur ca nu era ceva ce s-a intamplat cu adevarat, era o ironie legata de faptele facute ca sa fie vazute de toti. Dar am gasit ca si prelati catolici criticau populismul folosit de unii clerici catolici in America de Sud, asa cred ca inainte de numirea noului papa. Am gasit aceasta afirmatie in articolul acesta (care este laudativ la adresa papei, ca sa nu se spuna ca dau doar articolele critice): http://adevarul.ro/international/eur...d27/index.html
"Are în spate tradiția sud-americană a Biserii Catolice, extrem de specială prin accentul foarte puternic pe problemele sociale, atitudine pe care unii prelați catolici din alte zone ale lumii nu au ezitat de multe ori să o condamne ca fiind un fel de populism religios."
Reply With Quote