View Single Post
Vechi 30.03.2013, 13:31:41
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
O da. Foarte importanta. Este vorba despre simbolism. Pregatirea pentru Pastele cel nou, fata de graba si lipsa de pregatire pentru eliberarea din robia egipteana.
Nefiind zilele in care evreii mancau azima, nici Hristos nu a mancat. In mod normal se mananca paine dospita. Azima avea un anumit rol. In plus exista canoane stricte. Invataturile Bisericii sunt mai importante decat parerile noastre personale. Daca Dumnezeu ar fi vrut ca Euharistia sa se faca din paine integrala ar fi descoperit asta.
Pîinea se dospea cu maia, nu cu drojdie (de bere). Cum se face astăzi aluatul pentru prescuri, cu maia din făină de grîu sau de secară? Ce spun acele canoane mai exact? Care sînt învățăturile Bisericii, lăsînd la o parte părelniciile noastre profane?

Pentru Euharistie s-a folosit timp de aproape două milenii făina integrală, și de vreo sută de ani încoace omul a căzut pînă și la acest capitol în capcana celui rău, care face orice să strice o treabă bună, măcar cît de cît. Deci ce vrei să descopere Dumnezeu? Să redescopere roata pentru noi, pentru că noi am început să o ciopîrțim transformînd-o în poligon?

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 30.03.2013 at 13:36:36.
Reply With Quote