View Single Post
Vechi 26.11.2007, 23:28:44
ancah
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de Alexandra-Ioana
Citat:
Īn prealabil postat de ancah
Alexandra-ioana. "A te considera singur drept, mantuit si bun este deja din punctul meu de vedere mandrie, pentru ca singurul care poate sa isi dea verdictul inconstestabil este Dumnezeu.

Daca ortodoxia este mantuitoare, asta nu inseamna ca toti orodocsii sunt mantuiti, ci ca unii ortodocsi se mantuiesc. In ceea ce Biserica Ortodoxa ne invata Sfintii Parinti ce sa credem si ce nu.
Acelasi lucru pe care i l-am spus lui Nicolae, ti-l spun si tie.:)Voi uitati ca omul nu se poate mantui singur, ci doar jertfa lui Iisus a facut posibila mantuirea. Daca "unii ortodocsi se mantuiesc" ei insisi cum spui tu, atunci degeaba a venit Iisus.:(

Multa pace!:p
Alexandra-Ioana: Sunt multe lucruri pe care le uit, dar, crede-ma, nu uit nici o clipa ca Dumnezeu ne mantuieste. "Daca ortodoxia este mantuitoare, asta nu inseamna ca toti ortodocsii sunt mantuiti, ci ca unii ortodocsi se mantuiesc." Deci nu ne mantuim automat, doar pentru ca suntem ortodocsi si nici nu se mantuiesc toti.
Unde vezi mandria in cele afirmate?
Eu spun "vreau sa ma mantuiesc", adica sa fac tot ce imi cere Dumnezeu ca aport propriu, dar partea cea mai mare si hotaratoare o are Mantuitorul (...ca prin ele sa va faceti si voi partasi dumnezeiestii firi... IIPetru 1:4). Vezi II Petru, 1, unde se spune "pentru aceasta puneti si din partea voastra...". Dumnezeu nu ne mantuieste fara sa vada si un efort din partea noastra.
Reply With Quote