Citat:
În prealabil postat de sophia
Uite ca sa intelegi:
De ex. scrie sa tii post 40 zile. Impus prin calendar si se spune in biserica si peste tot. Unii nu pot 40 zile, pot mai putin, sau nu de toate produsele.
Si daca este cumva impus si tu nu poti, te simti rau, pacatos, exclus din randul lumii si etc. "Vai nu esti ortodox!"
Altul in schimb poate ca tine 40 zile post negru sau mai stiu eu. Nici asta nu stiu daca este ortodox.
|
As fi intels daca se cerea post negru de 40 zile.
Dar asa, chiar mi-e foarte greu sa inteleg - chiar si cu probleme majore de sanatate, un regim exclusiv vegetarian nu este o povara ci chiar ar putea fi recomandat.
Desigur, ar putea fi alte probleme, poate cu o doza mai mare de obiectivism, dar mi-e greu sa le intuiesc.
Citat:
Cum spun eu este sa tina fiecare post dupa puterea sa si sa nu mai fie "discriminat". Sa nu fie ceva impus in vreun fel.
|
Eh, daca ar fi singurul lucru care pentru tine este "impus".
Dar pe tine te deranjeaza si alte lucruri, care tin de morala, bioetica, etc.
Pe langa ele, problema cu postul e mic copil nevinovat.
Citat:
Sa faca fiecare cum poate. Asa era la inceput, acum 2000 ani. Fiecare facea in casa si sufletul lui cum credea si putea si nu mai scria in calendare, presa, si pe pereti: "Gata, de acum nimeni nu mai mananca nimic, post religios!"
Si este valabil si pentru alte lucruri. Fiecare se nevoieste in felul lui.
|
Hehe, nu esti singura de pe aici (si nu doar) care incearca sa ne invete cum li se parea lor ca era crestinismul acum 2000 ani.
Problema lor, este nu doar ca n-au habar, dar incearca safaca si din habarnismul lor standard de autenticitate in materie de traire crestina.
Daca nu poti (cu adevarat) implini ceva si esti mahnit pentru neputinta ta, intr-o buna zi s-ar putea totusi sa primesti ajutor si sa implinesti.
In momentul in care din neputinta faci normalitate...e clar ca n-a sa reusesti niciodata.