View Single Post
Vechi 27.11.2007, 02:36:12
nicolae_nicolae nicolae_nicolae is offline
Member

Data înregistrării: 25.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Citat:
În prealabil postat de Alexandra-Ioana
Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Nu este de ajuns sa duci o viata dreapta daca nu urmezi ritul drept,deoarece Hristos nu te va recunoaste la inviere.Ceea ce spui tu,tine de conceptia democratica moderna,unde oamenii sunt egali din nastere si au un singur Dumnezeu sau niciunul.Ei bine,oamenii nu sunt egali din nastere.Pai daca nu ai botezul ortodox,adica daca inca ai pacatul in tine,cum crezi tu ca poti sa te mantuiesti?Crezi ca mai conteaza faptele tale?Nu or sa conteze pt ca Hristos nu te va recunoaste.Hristos s-a intrupat pentru a sterge pacatul oamenilor,iar aceia care urmeaza RITURILE Lui cele drepte au sansa de a se mantui.Restul este globarizare,ecumenism,democratie...
Cu rituri aterizau si Fariseii in iad...???

Nu te supara, dar daca nu este Iisus Hristos temelia ta... EL care este CALEA, ADEVARUL si VIATA... poti sa indeplinesti toate riturile existente cu toata evlavia posibila.. pentru ca este IN ZADAR. Nu stiu daca ai observat, dar prin ceea ce zici desfiintezi sistematic, ceea ce Dumnezeu spune. Pai ori spune Dumnezeu adevarul.. ori minte.. hotaraste-te...:) Daca Dumnezeu spune ca singura cale spre cer este credinta in Domnul Iisus si nu spune ca ritualurile va mantuiesc... spune ca ceea ce ne mantuieste este credinta in Iisus... nu stiu serios care varianta o imbratisezi cu mare entuziasm. Nu faptele... nu riturile mantuiesc, ci Iisus mantuieste... asa ca mare grija... :D

Sper ca nu vorbim unul pe langa celalalt... adica tu sa spui ceva si eu sa inteleg altceva si invers...:D Daca e cazul atrage-mi te rog atentia.:)

Multa pace!:p
Eu am spus,si spun ca nu poti sa ajungi la mantuire fara ritul ortodox.Trebuie mai intai sa ai ritul apoi sa traiesti in Hristos,sa pastrezi dogmele Lui.Cum vrei tu sa ajungi la adolescenta daca nu ai trecut prin copilarie?Pai este normal sa aterizezi in iad si cu rituri.Depinde despre ce rituri vorbim.De exemplu ritul catolic este,dar este degeaba.Iisus mantuieste,insa matuieste doar pe cei pe care ii recunoaste.Ori daca nu ai ritul ortodox nu vei fi recunoscut.Cum poti tu sa ajungi la Hristos daca nu ai in tine sangele si trupul lui Hristos prin Sfanta Impartasanie?
Ai spus deja de atatea ori, ca fara ritul ortodox nu poti fi mantuit...???

Hai sa clarificam un pic treaba. NIMENI si NIMIC nu te poate mantui in afara de Iisus Hristos. El e piatra, pe care se zideste TOTUL. Daca nu ai temelie, poti sa tot construiesti, ca este in zadar... pentru ca fara o temelie sanatoasa, totul se prabuseste.;)

Doar in momentul in care incepi sa crezi in Iisus si in care accepti jertfa Lui pentru tine... incepi sa traiesti. Pana atunci esti MORT.. mort in pacate. Asa ca fara temelia asta, construiesti in zadar! Acesta este inceputul... copilaria. Dupa ce ai inceput sa traiesti cu adevarat... adica dupa ce ai crezut, toate celelalte vor fi lucruri naturale, care vor deriva tocmai din asta. Dupa ce ai crezut este firesc si absolut normal ca viata ta sa fie caracterizata de fapte bune, dar asta nu inseamna nici pe departe ca ele sunt cele mantuitoare, ci mai degraba ca ele sunt o ordine logica si normala in URMA acceptarii Lui. Ele sunt deja elemente pe care le cladesti deasupra temeliei. Sau tu atunci cand construiesti ceva, incepi intai cu acoperisul si dupa aceea cu temelia????
Parerea mea este ca ordinea e inversata.

Multa pace in El!:p
Cum ordinea este inversa?Eu am spus ca nu poti sa ajungi la adolescenda daca nu treci prin copilarie...deci nu poti sa ajungi la Hristos daca nu treci prin ritul ortodox.Cum sta treaba cu ordinea inversa?HRISTOS SE PRIMESTE DOAR IN SI PRIN ORTODOX.De ce?Pai daca ai citi putina istorie,ai observa ca ritul ortodox este ritul lasat de Hristos insusi prin Sfintii Apostoli.Nu trebuie sa citesti istorie teologica neaparat,ci este buna si cea profana,pt ati da seama care biserica pastreza traditia apostolica si care nu.Cum poti tu sa ajungi la Hristos daca nu te-ai botezat?Daca te botezi in ritul catolic sau alt rit,pacatul care este de la caderea lui Adam nu se sterge,deci nu ai pe Hristos,deoarece botezul lor se savarseste in rituri modificate dupa bunul plac al papei sau al altora,iar botezul este unul singur si adevarat si nemodoficat de la Hristos si pana azi in ritul ortodox.Degeaba citesti tu biblia zi si noapte,pt ca asa o citesc si protestantii sau alte culte.Ei nu il au pe Hristos.Care este singura religie din lume care a dat sfinti a caror carne nu a putrezit total dupa inmormantare?Care sunt singurii preoti din lume care pot sa scoata draci din oameni?De ce crezi ca dracii ies din oamenii la slujbele ortodoxe iar la slujbele altor rituri nici macar nu se sinchisesc?Eu spun lucruri pe care le-am vazut.Am citit despre preoti catolici,protestanti care s-au intors la dreapta credinta dupa asemena slujbe.Iisus al tau este global,ecumeinic,deoarece toti citim biblia si intelegem ce vrem din ea.
Reply With Quote