Citat:
În prealabil postat de Carmol
Eu vorbesc despre Dumnezeul biblic din punct de vedere teistic. Si nu cel al creationistilor, al filozofilor, al deistilor.
|
Problema e ca nu vorbesti despre Dumnezeul biblic din punct de vedere teistic, orice o fi insemnand si asta, ci faci greseli majore de genul celei cu creierul calcat de tractor. Faptul ca-mi moare avatarul in Order of Dawn nu ma opreste sa-l export intr-un alt univers ( Shadow of the Phoenix ) de vreme ce am creat mecanismul care sa-mi permita asta. Eu sunt cel care traieste si jocul sau universul traieste din voia mea.
Citat:
În prealabil postat de Carmol
Vad ca exista o portita, o lipsa (un gap) si ca in loc sa zicem ca pur si simplu nu stim inseram supranaturalul. Sau aruncam adevarul la gunoi.
|
Nu exista nici un loc in stiinta unde supernaturalul nu-si gaseste un loc. Mai degraba materialistul isi pune ideologia acolo unde este o aparenta lipsa.
De exemplu Behe sustine ca cele mai bune date experimentale pe care le avem, din laboratorul lui Lenski, ne arata ca ceea ce se intampla este o evolutie in sensul in care bacteria creste mai bine sau mai repede, dar cand ne uitam la ce se intampla vedem ca de fapt este o pierdere a insusirilor la nivel genetic. Si un evolutionist Keith Fox ii raspunde asa : " Da, ai dreptate dar
e vorba doar de o bacterie E-coli si
faptul ca pierde o parte a insusirilor fiind crescuta in laborator nu inseamna ca s-ar intampla la fel si in natura."
Este exact un argument de tip "Darwin of the gaps ". Adica nu putem observa ceva dar stim ca ideea noastra cu random si unguided e adevarata.
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20851493
"Nonetheless,
most studies of recent evolution involve the loss of traits, and
we still understand little of the genetic changes needed in the origin of novel traits."
Nu de ipoteze duce lipsa evolutionismul, ci de mecanisme clare si testabile care sa arate cum s-a ajuns prin "random and unguided" de la un stramos care a venit de nicaieri la diversitatea vietii din lumea de azi.
Restul discutiei e in plus, daca murim maine si ne trezim fata in fata cu Dumnezeu ? Sa predici scientismul ca singura forma de cunoastere, cand de fapt multe dintre lucrurile despre care unii pretind pentru marele public ca le cunosc sunt inca mari mistere, mi se pare nu numai irational dar si inutil.