View Single Post
Vechi 01.04.2013, 17:46:53
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Rugaminte catre admin - interveniti in lamurirea unor aspecte religioase

Este o rugaminte adresata adminului in calitate de teolog.
Intrucat pe acest forum nu avem alti oameni de specialitate, va rugam sa interveniti dumneavoastra acolo unde exista conflicte de natura teologica/religioasa.

Eu am facut apel in mai multe randuri ca lumea sa-si intrebe preotul/duhovnicul inainte de a da raspunsuri pe un forum in care se pot imprastia pana la urma lucruri gresite. Si vad ca refuza.
Si am rugat sa apeleze la preotul lor, pentru ca ei insisi sa fie cu incredere si multumiti. Ca daca le spune alt preot, nu cred.
Este si posibil sa existe si printre preoti opinii diverse. Si le putem afla si compara.
Ar fi interesant sa aflam parerea unui teolog, care sa ne spuna cum se invata in facultate, cu sunt invatati preotii.

Iata o situatie de exemplu:
Pe un fir de discutie exista dilema/intrebarea daca:

- avem voie sa facem urari de Pasti persoanelor de alte confesiuni (atunci cand la noi inca nu se sarbatoreste)
- avem voie sa primim pomana de la persoane de alte confesiune
- daca la sarbatoarea Sfintelor Pasti Iisus invie, sau doar comemoram Invierea ce s-a intamplat acum 2000 ani, sau El invie in fiecare an, sau la fiecare Sf. Liturghie de Duminica.

Voi reveni si voi mai publica aici astfel de intrebari pentru a fi lamurite de admin.
Poate facem un subforum separat: intrebari religioase catre teolog.