View Single Post
Vechi 01.04.2013, 22:28:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
@AlinB

1. Nu cie in poezie sa sabotam viata medicilor, sau sa le facem rau, dar multi (vezi si aici pe fir, mai in urma) ii ataca in toate felurile posibile si nu ii iau in consideratie.
Sunt si doctori care isi merita criticile.

Citat:
Ca nu e bine sa faci ecografie, ca nu e bine sa faci aia, sau ailalta, ca de ce iti indica nu stiu ce, sau fac/spun nu stiu ce. Sunt rai medicii si ma intreb si i-am intrebat si eu de ce se mai duc la medici. De ce ii mai consulta, Iar unii au si spus ca e bine sa nu ne ducem la medic, nu trebuie. ne trece boala si asa. Eu sunt de acord ca e bine sa ne rugam la Dumnezeu si cine mai vrem, ei ne vor ajuta sa ne vindecam. Dar medici au existat din vechime de la Dumnezeu (vezi medicii fara de arginti) si au ajutat oamenii.
Ca de obicei retii doar ce-ti place si doar prostii.
S-a criticat abuzul de ecografii.
Nu cred ca sustine cineva sanatos la minte ca nu trebuie sa vezi totusi un doctor daca esti bolnav.

Citat:
2. Copiii institutionalizati nu se sinucid, nu asta scria in mesajul citat de tine, ci doar traiesc in conditii foarte grele in camine, dupa moartea parintilor.
Poate nu stii cum este intr-un camin de orfani, sau de bolnavi, mai ales in tara.
Si tu spuneai in cateva randuri ca nu o duci f. bine.
Sa intelegem ca daca ar veni cineva si te-ar expedia din aceasta lume, ti-ar face un bine?

Citat:
3. [b]Exact asta este problema mare. Ce facem ca nu stim dorinta copilului?
Ba uite ca stim.
Vedem ca nu se sinucid cu toate ca o duc greu, asa cum si oameni ca tine, desi n-au fost institutionalizati pot sa nu o duca f. bine si totusi nu se sinucid.

Citat:
Daca el nu-si doreste sa traiasca in acele chinuri? Tu indici sa se sinucida mai bine copilul? Este mai bine, ii lasam lui decizia si noi ne-am spalat pe maini cu asta?
Nu, desigur, idealul este sa-l "sinucidem" noi si pe urma sa ne spalam pe maini cu asta.

Citat:
Eu am mai spus si asta: am vazut de mai multe ori la televizor cazuri de copii cu boli cumplite care in lacrimi se intreba de ce a fost adus pe lume.
Eu nu.
Era cumva in timpul unei campanii pro-sinucidere?

Citat:
Era o fetita cu forma grava de nanism deformant. Nu stiu exact diagnosticul, dar era ceva oribil. Vroia sa moara. Am vazut si cazul unui om deja adult, dar care purta o boala genetica ce conducea la moarte, nu stiu cum se cheama. Este boala aceea in care iti paralizeaza treptat muschii si mori pana la urma. Era suparat pe parintii lui si ii condamna ca l-au adus pe lume in asa conditii.
La fel de bine sunt si oameni care vor sa moara pentru ca nu au femeia care o doresc.
Asta nu inseamna ca toti cei care esueaza in dragoste trebuie "sinucisi".

Citat:
Spunea cineva ca e vorba de educatie. Ma indoiesc. E vorba de chinuri pe care noi cei sanatosi nu le putem intelege. Si nu stim noi cate astfel de cazuri or exista.
Da, poate ai dreptate.
In cazul asta, cere-i parerea lui Nick Vujicic.

Citat:
Parintii trebuie sa decida in numele copilului si nu stiu daca asta este solutia corecta.
Pai daca nu stii, atunci de ce vorbest prostii?

Este vorba foarte mult de repsonsabilitatile parintilor.

Citat:
Sunt lucruri care se pot depista prin an analize genetice si macar stai in banca ta si nu mai faci copii.
Serios. Spune-mi ce analize genetice ofera o certitudine de 100% pentru ce boala, inainte de conceptie.

Citat:
Dar sunt si parinti egoisti care merg pana la a-si dori sa nasca copii, constienti fiind ca vor fi handicapati.
Aiurea, habar n-a ce vorbesti.
Nu cunosc un singur caz macar de parinti care sa-si doreasca sa conceapa copii cu handicap.

A, ca aleg sa-l iubeasca, chiar daca are un handicap - asta este divin.

Citat:
Si cine ne da dreptul sa luam decizii in numele lor?
Exact asta am sustinut si eu.
Sa decida ei, cand au varsta potivita.

Citat:
Diagnosticul prenatal ar impiedica si el situatii de decizii de natura medicala.
Ce intelegi prin "diagnostic prenatal"?
Inainte de conceptie, sau inainte de nastere?
Inainte de conceptie, nu exista nici o certitudine absoluta.
Dupa conceptie si inainte de nastere, cam la fel si chiar daca ar exista o certitudine absoluta, dpdv al moralei crestine nu exista decat o singura decizie corecta: de a duce sarcina pana la capat.

Citat:
Si daca un parinte sau amandoi nu sunt capabili sa gandeasca sau nu au sufiecienta scoala, sau nu refuza, ar trebui numit cineva in numele viitorului copil care sa ia niste decizii.
Cu alte cuvinte vrei sa spui ca acel copil ar trebui ucis..in numele interesului copilului care nici macar nu apuca sa-si spuna parerea?
E pura ipocrizie.

Citat:
Nu avem voie sa ne batem joc de pruncii nenascuti, dar nici de cei nascuti si parintii lor.
Inteleg ca pentru tine "a-si bate joc" inseamna sa-i dai o sansa sa traiasca.
Daca este asa, cineva si-a batut joc de tine inoculandu-ti ideile astea..