Citat:
În prealabil postat de ioanna
Nu e nicio jignire sa refuzi, daca tii postul integral, doar intelege, adica in niciun caz nu trebuie sa primesti doar pentru a arunca la gunoi, insa daca postesti miercurea si vinerea +ultima saptamana atunci accepti, ca asa e frumos. Daca stie ca tu postesti, nu te invita la masa pentru a-ti da " de dulce". Eu vecinei mele nici cafea nu-i fac, ca asa si-a impus ea postul, asa ca vizitele saptamanale la cafea au devenit intalniri la ceai :) Ea fiind aproape vegetariana, renunta in post la cafea, ca sa simta ca e post, renunta la ceva care-i place.
Exagerezi. Tinand cont ca ei in post renunta doar la carne (pe durata intregului post sau anumite zile) ,nu comenteaza postul alimentar al altuia, care oricum e mai "sever" decat al lui. Astia-s romano-catolicii, caci reformatii nu tin post.Greco-catolicii au preluat practica romano-catolicilor, deci mananca oua, lapte, branza in post, renunta la carne, care pot sau fiecare isi impune un post propriu.
|
Ioana, nu inteleg de ce trebuie sa umblam cu jumatatile, chiar cu sferturile de masura! De ce sa postim doar miercurea si vinerea+ultima sapatamana de post? DE CE? Facem noi deslegari?
Daca am avea pentru Domnul macar jumate din dragostea pe care o aratam fratilor nostri, atunci am putea sa postim tot postul. Caci nu cu puterile noastre putem face asta, dar daca eu vreau (din dragoste pt Domnul) macar atata lucru sa fac, sa postesc, atunci vine EL cu mila Sa si imi da puterea sa o fac.Caci nefacand lucrurile mici nu le vom putea face nici pe cele mari.
Dar daca dragoste nu e de ajuns...............