Citat:
În prealabil postat de AlinB
Daca trebuia sa demonstreze chestia asta, cred ca a esuat deja, lamentabil.
Strict pe subiect - se pare ca de la chinurile agonizatoare cu care se invoca legitimitatea sinuciderii mai mult sau mai putin asistate, s-a ajuns la ora actuala sa se considere suficienta o oarecare depresie - acolo unde borcanelul Pandorei a fost deja deschis.
De la optiune cu pretext pana la obligatie, cred ca n-ar mai fi asa mult, pasul cel mai dificil a fost deja facut.
|
Irelevant conversatiei. Non sequitur: "strict la subiect - ..."
In aceeasi maniera putem justifica incompetenta oricarui domeniu care a facut compromisuri.
Aplicand aceeasi logica, biserica sustine dreptul statului de a folosi cetatenii de rand in razboi de autoaparare. Pasul cel mare a fost facut. Este usor sa presupunem ca biserica va sustine razboiul agresiv. - Gresit!
Straw man fallacy: "s-a ajuns la ora actuala sa se considere suficienta o oarecare depresie"
Am introdus elementele filozofice "Non sequitur" si "Straw man fallacy" pentru ca vad metode necinstite fiind folosite de crestini in argumentarea lor. Acum nu va fi nevoie sa stau sa le explic ce au gresit in posturi lungi sau ca presupunerile lor sunt false. Este cea mai eficienta metoda de a indica o eroare/sofism. Daca va intrebati de ce nu folosesc termenii in romana este pentru ca nu ii stiu si cam asa se prezinta:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur
Multumesc.