View Single Post
Vechi 03.04.2013, 21:53:43
gpalama's Avatar
gpalama gpalama is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.02.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
Nu cred ca vom ajunge niciodata la un consens.
Eu vreau ca avortul sa ramana. Ba chiar cedez teren. Admit ca formula curenta este gresita in cateva privinte si poate fi imbunatatita in directia voastra.
Ader la ideea crestina ca este gresit. Insa si la cea umanista ca uneori, in anumite cazuri si circumstante este necesar.
Nu vad reciprocitate in ceea ce voi sustineti.
Vad numai agresiune si o pozitie sterna "Avortul este crima", "Interziceti toate avorturile" etc.

In aceasta instanta va percep ca si agresori irationali.
Vad pozitia necinstita de a generaliza. Si faptul ca sunteti inflexibili. Atat de inflexibili ca nici nu luati in considerare argumentele contra pozitiei voastre.
Usurinta cu care condamnati o femeie ipotetica este necinstita precum si faptul ca va adapostiti in spatele truismelor fara a lua in considerare subltilitatile realitatii in care traim.

Asta creeaza zidul de necooperare de care ne lovim in opinia mea.
Teama de a deschide cutia pandorei se afla de ambele parti si este justificata.

Multumesc.

Incerc sa transez mai jos putin problema avortului dintr-o perspectiva BIBLICA.

1. Omorul este condamnat in Legea lui Moise.
2. Refuzul repetat al procreerii, este pedepsit de Dumneze in Onan.
3. Orice omor in Vechiul Testament este pedepsit.
4. Scriptura afirma in multe locuri ca in pantecele mamei este o persoana, un copil.
5. Biserica si Toti Sfintii parinti au facut urmatoarele afirmatii:
- in pantecele mamei este o persoana
- omorul copilului din pantece ESTE OMOR si egal cu orice omor
6. Chiar si romanii in antichitate vorbeau despre "DREPTUL COPILULUI NENASCUT", chiar daca avortau sau ii omorau dupa nastere.

Dumnezeu, in Biserica sa CONDAMNA UCIDEREA si avortul.

Lasati copiii sa vina la Mine si nu-i opriti.

Daca doresti o argumentare ampla pentru afirmatia asta se poate face, dar cred ca si tu constientizezi ca este adevarat ce zic.

Daca Dumnezeu, Creatorul, 1) ne porunceste sa nu omoram, 2) ne pedepseste cand omoram , tu afirmi in continuare ca:

- Porunca lui Dumnezeu este gresita, si sa o incalcam ?

Iti asumi in mod constient aceasta opozitie cu Dumnezeu, opozitie pe care o fac numai diavolii pe pamantul asta?

Iti asumi ca Iisus Hristos spune NU omora un copil si ca tu accepti si promovezi ideea omorului?

Altfel spus, oare zice Iisus Hristos un lucru bun sau un lucru rau cand zice: "nu omora", prin vocea Bisericii, a Sfintilor Parinti, si a lui Personala?
Reply With Quote