Citat:
În prealabil postat de Camy93
http://www.johnstonsarchive.net/poli...wrjp333pd.html
din pacate lucrurile stau altfel: numai in 2006 Romania a fost pe locul 3 la avorturi in lume cu 40,6%. ce tara crestina este aceasta?
@Carmol: mie mi se pare ca ai un suflet de piatra. m-am uitat la acel videoclip si am incremenit. nu as putea sa fac asa ceva unui copilas care se zbate sa vina pe lume.
|
Poate ca poti spune ca sunt insensibil. Asta vine de la aceptarea realitatii in care traim. Inteleg ca trebuie sa tindem catre un ideal insa trebuie sa acceptam realitatea si anume ca de la inceputul lumii, specia umana a fost si este corupta.
Biblic - inca de la primii 2 oameni si evolutionist - suntem animale la randul nostru si astfel limitate.
Am vazut, cu ajutorul internetului si nu in direct, de ce este capabila rasa umana (decapitari in direct, relatari ale holocaustului, crime de onoare in care o intreaga comunitate a batut un violator pana la moarte - pana cand si-a dat ultima suflare si s-a defectat involuntar muschii oprindu-se din functionare, animale si oameni chinuiti fara motiv si practica avortului la cherem).
Eu in aceasta realitate traiesc, nu in cea a basmelor.
Citat:
În prealabil postat de Camy93
bunica mea are 15 avorturi la activ. stii de ce eu acum exist si pot scrie aici pe forum? pentru ca decretul din '67 al lui Ceausescu, care interzicea avortul, a salvat-o pe mama de la avort. mama mea nu ar fi existat si bunica-mea ar fi scapat de ea daca nu ar fi stiut ca ajunge in puscarie sau mai rau! (mai era si reprezentanta de partid)
si? a avut cineva ceva de pierdut? a fost rau ca mama mea s-a nascut? eu si mama mea suntem oameni rai? nu avem dreptul la viata?
asta ar trebui facut cu cei care fac avorturi fara nici o strabatere, bagati in puscarie si lasa-ti sa se gandeasca la lucrul oribil pe care l-au facut.
cand religia, respectul si iubirea fata de Dumnezeu nu opresc lumea sa faca avort, sunt de parere ca ar trebui sa intervina si legea.
|
Inteleg ca bunica ta era foarte prolifica in ceea ce priveste avorturile. Asta atesta ca era corupta moral. Nu i-a fost schimbata cu nimic aceasta moralitate cand avortul a fost interzis. Reprezinta un caz fericit in ceea ce priveste faptul ca nu si-a luat problema in propriile maini si anume andreaua sau ce se mai folosea pe acea vreme. Insa era posibil sa fi fost in acea postura.
Este corect sa justificam religios razboiul de autoaparare, crima in autoaparare insa se aplica acest principiu si la o lupta impusa indirect si nedorit in pantecul unei mame?
- Trebuie sa retineti ca fetusul nu este viabil si pericolul pentru viata femeii este iminent. Nu mai adaugati note prin care deviati de la scenariu. Am cerut un raspuns sincer.
Dreptul la viata al copilui anuleaza dreptul femeii la sanatate fizica si psihica?
Daca da sunteti faliti moral. Inseamna ca femeia pe perioada gestatiei nu mai este om cu drepturi depline (dreptul la autoaparare).
Daca nu argumentati pentru crima copilui care a ajuns inoportun si fara malitie sa fie pus in aceasta situatie. Ii renegati copilui dreptul la autoaparare.
Nu este o iesire religioasa din aceasta problema, numai una umanista.
Exista intotdeauna varianta ignoranta care in lumea reala nu are efect garantat - rugaciunea. Aceasta presupune condamnarea amandurora, a mamei si a fetusului la un joc fatal de zar in lumea reala.
Nothing fails like prayer. ~ Annie Laurie Gaylor
Multumesc.