Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Am mai spus asta: Nu este normal să apară un conflict între mamă și copil, o luptă pentru viață. Firesc este ca orice mamă să pună viața copilului mai presus de a sa, la nevoie să se jertfească pentru ca el să trăiască. Copilul e rodul vieții ei, el îi dă sens, o împlinește. Viața nu trebuie conservată cu orice preț. Ea trebuie folosită pentru ceva, dăruită cuiva.
|
Perfect de acord: viata nu trebuie conservata cu orice pret. Totusi, pe intreg acest topic am impresia ca strabate aceeasi idee: in conditiile aparitiei unei sarcini nedorite, viata trebuie conservata, sub
amenintarea cu inchisoarea a mamei, in caz ca avorteaza.
Nu am vazut pana aici alta dorinta decat "interzicerea avorturilor". Cu tot respectul asta este o prostie: legile nu se fac in felul asta, cine nu ma crede sa intrebe un avocat sau sa citeasca Codul Penal si o sa vada ca legile suna asa:
Fapta X constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la ... la.
Un avort, chiar provocat de un medic bun, presupune o trauma fizica si mai ales emotionala a mamei. Pe langa asta, dvs doriti sa o pedepsiti si penal, cu inchisoarea? V-ar face asta sa va simtiti mai bine, dormiti mai bine, cu simtul dreptatii satisfacut?