Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu
Am mai spus asta: Nu este normal să apară un conflict între mamă și copil, o luptă pentru viață. Firesc este ca orice mamă să pună viața copilului mai presus de a sa, la nevoie să se jertfească pentru ca el să trăiască. Copilul e rodul vieții ei, el îi dă sens, o împlinește. Viața nu trebuie conservată cu orice preț. Ea trebuie folosită pentru ceva, dăruită cuiva.
|
Multumesc pentru raspunsul cinstit.
Mi-ai spus ce crezi tu ca este corect scurt si la punct.
Daca oamenii de pe forum ar fi la fel de cinstiti nu ar fi nevoie de exemple nesfarsite si posturi inutile, explicatii peste explicatii.
Nu sunt de acord cu parerea ta in termeni morali insa incerc sa o inteleg si iti apreciez sinceritatea.
De aici poate continua conversatia catre alte culmi.
-------------------------------------------------------------------------------
Ma uit la Alin cu citate ca:
1)
Ai comis-o de la primul rand.
Daca e o situatie ipotetica, atunci de ce invoci realitatea in baza ei?
-Sau-
2) Si cand vorbim de "viabil" nu vorbim de sanse: stiti, in lunea a 7a exista sanse doar de 30% ca acel copil sa supravietuiasca, este "ca si mort" pe cand mama risca 60% sa moara, deci copilul trebuie omorat ca mama sa traiasca.
Atat timp cat exista sanse semnificative ca acel copil sa traiasca, mama poate alege - de fapt mereu o face - si cel mai puternic judecator, inainte de Dumnezeu, este chiar propria constiinta (daca o are si nu e prea pervertita).
Restul isi pot da doar cu parerea - pentru ca nu stiu situtia reala, de fapt nici doctorii nu o stiu cu certitudine absoluta si cum nu de putine ori s-a dovedit, nici macar cu una minimala.
@alinB
1) Este o situatie ipotetica pentru ca nu am un exemplu clar in acest moment de situatie concreta.
Estu suficient sa fie ipotetica pentru a asuma ca este posibila si relevanta in contextul folosit.
Nu incalca nici realitatea si nici ce cunoastem.
Singura chestie de care ma poti acuza este ca intrebarile mele sunt incarcate. Dar asta este facut intentionat pentu a stabili un context si a economisi timp.
2)
http://en.wikipedia.org/wiki/Fetal_viability
- sub 20 de de saptamani viabilitatea fetusului este 0%. Zero absolut, nu 0,0000000001.
Am specificat direct in formularea enuntului ca nu este viabil. In loc sa o iei ca atare ai inceput cu prostii. Sa imi scoti fraze din context si sa adaugi informatii false.
Dupa cum observi a trebuit sa stau sa iti explic ca unui copil, sa caut linkuri cu studii pentru tine pentru ca ti-a fost lene sa te uiti la surse inainte sa vorbesti. Din acest motiv ma disperi... vorbesti din ignoranta. Sunt 100% sigur ca nu esti ancorat in cunostintele tale ale scripturii in aceeasi maniera in care realitatea si datele din lumea reala le prezinti partinitor si contorsionat.
-----------------------------------------------------
O sa il ignor pe Alin pentru ca nu poate raspunde cinstit.
Alta perla:
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Secondo: crimele nu sunt finite.
Cum zicea o vorba: ceea ce facem in viata, merge in eternitate.
Faptele oricarui om, oricat de marunt (aparent) au un ecou in timp mai mare decat realizam.
|
Acesta este raspunsul lui la:
"Este injust ca pentru o crima finita sa suferi o pedeapsa infinita."
Si aici raspund cu:
Un om iti omoara fratele.
Tu (sau o forta indirecta care iti face cheremul) poti sa il omori (sau torturezi, chinui, badjocoresti - orice te gadila pe tine ca si crestin) pentru eternitate de un numar infinit de ori.
Ce perioada este necesara pentru aplicarea acestor metode active pentru ca justitia "sa fie servita/indeplinita"? 1 an? 100 de ani? 2000 de ani?
*nota: Lui Dumnezeu i-au fost suficiente 3 zile cu Isus pe cruce ca sa ierte intreaga omenire de crimele lor "infinite".
*nota #2: Nu aude nimeni rasunetul crimei unui Homo Sapiens asupra unui Homo Neanderthalensis" - mai ales Dumnezeu care nu este de acord cu evolutia. Sau poate ca Isus a suferit si pentru crimele Homo Neanderthalensis-ului si Homo Erectus.
Aceasta conversatie poate continua pe threadul
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...ad.php?t=15832
--------------------------------------------------------------------
@gpalama
Nu mi-e frica de Dumnezeu. Si nici de blestemele tale (da-ti-ar Dumnezeu una alta...)
I-am oferit cateva provocari personal lui Dumnezeu si stie unde stau daca se hotaraste sa raspunda la ele.
Si inainte sa zici tu ca o sa vedem dupa moarte, stai linistit ca nu te vei putea bucura de victorie, vei fi prea ocupat cu stupefiantul numit dragostea de Dumenzeu ca sa te gandesti la mine, cel din Iad.
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=167
Multumesc.