Citat:
În prealabil postat de t4ilgunn3r
Deci doar "neodarwinismul" e gresit, restul raman in picioare? Si universul batran, si pamantul batran, si fosilele, si lipsa Potopului, si teoriile cosmologice? Cum se impaca toate astea cu Biblia? Ce sustineti voi de fapt?
|
Eu vorbesc de lucruri care pot fi predate in scoala ca teorii stiintifice. Sigur ca in particular fiecare poate crede ce vrea. Eu de exemplu nu sunt impresionat de argumentele care spun ca universul are 13,5 miliarde de ani vechime, aici ii dau dreptate lui Howind. Daca Dumnezeu a creat universul si l-a creat pentru noi, atunci a creat si lumina stelelor pentru a putea fi vazute de pe pamant. Dar strict ca teorie stiintifica care poate fi predata la scoala pot admite ca universul are 13,5 miliarde de ani sau pamantul 4,5. Pot admite chiar si "stramosul comun" desi acesta poate fi materialul din care au fost facute toate vietuitoarele si nu o anumita vietuitoare. Poate a fost una pentru fiecare ramura a pomului de exemplu.
Despre teoriile cosmologice, nu am idee despre ce vorbesti. Ateii s-au inspaimantat cand s-a descoperit Big Bang-ul nu crestinii.