Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Depinde si de gravitatea erorilor. Si unii dintre sfintii parinti au avut anumite greseli dar asta nu inseamna ca isi pierd calitatea de parinti ai Bisericii.
Este posibil ca tu sa ai dreptate Catalin. Eu marturisesc ca nu stiu.
Dar parca totusi nu imi vine sa consider un catolic la fel ca un martor sau ca un hindus.
E o parere personala. Daca e gresita sper ca Dumnezeu sa ma ierte.
|
Sfantul Iustin Popovici spune ceva despre aceste lucruri: "Fiindcă în cursul istoriei, felurite erezii tăgăduiau sau denaturau anumite însușiri ale Dumnezeului-Om Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeul-Om în întregime și pun în locul Lui pe omul european. În această privință nu e nici o deosebire esențială între papism, protestantism, ecumenism și celelalte secte, al căror nume este “legiune”.
Conform gîndirii unitare a Părinților și a Sinoadelor, Biserica este nu numai una, ci și unică… Biserica este una și unică, pentru că ea este trupul Unuia și Unicului Hristos. Unde nu este Dumnezeul-Om, acolo nu există Biserica, iar unde nu există Biserica, acolo nici Euharistia nu există. În afară acestei identități, adică a Bisericii și a Euharistiei, se află erezia, falsa biserică și antibiserica. "
O explicatie a invataturii Bisericii si a sensului crestinismului si venirii Mantuitorului o da Sfantul Ignatie Briancianinov, acolo e scris totul detaliat:
http://blog.pustniculdigital.info/articole/54/