View Single Post
Vechi 05.04.2013, 13:36:02
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
doamna, Hristos inviaza in fiecare zi, si atat cat intelegem noi

<<Așa suntem noi martori, martorii cei din vremea noastră suntem noi, suntem noi cei convinși, suntem noi care nu putem să ne oprim din a spune la Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în cele patruzeci de zile de după înviere, "Hristos a Înviat".

Sfântul Serafim de Sarov, un sfânt din secolul trecut - a murit în 1833 - când se întâlnea cu cineva totdeauna spunea "Hristos a Înviat", și pe fiecare om îl numea "bucuria mea". "Hristos a Înviat, bucuria mea" zicea el când se întâlnea cu cineva.

Bineînțeles că dacă am face și noi așa ceva nu s-ar potrivi, pentru că nu ține de stilul nostru de viețuire, dar mărturia ca atare noi trebuie să o dăm.

Să știți că Învierea Domnului Hristos nu o mărturisim numai în ziua Învierii și în Săptămâna Luminată, în vremea raiului anului bisericesc, ci în toate duminicile. Cu mici excepții, duminica este o prăznuire a Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.

De pildă la slujba de dimineață din ziua Învierii spunem așa: "Preabinecuvântată ești Născătoare de Dumnezeu Fecioară, că prin Cel ce S-a întrupat din tine iadul s-a robit, Adam s-a chemat, blestemul s-a pierdut, Eva s-a mântuit, moartea s-a omorât și noi am înviat. Pentru aceasta cântând strigăm: bine ești cuvântat Hristoase Dumnezeul nostru, Cel ce bine ai voit așa, mărire Ție".

Vorbim cu Maica Domnului, vorbim cu Domnul Hristos, vorbim cu Maica Domnului și amintim de darul Învierii, că zicem: "Preabinecuvântată ești Născătoare de Dumnezeu Fecioară, că prin Cel ce S-a întrupat din tine iadul s-a nimicit".

Nu mai există pentru noi iad, nu că nu mai există obiectiv iad, există, dar nu mai există pentru noi cei care credem în Înviere. Într-o alcătuire de la sfintele slujbe se spune așa: "Când Te-ai pogorât la moarte Cel ce ești viața cea fără de moarte, atunci iadul L-ai omorât cu strălucirea dumnezeirii".

Dacă strălucește Dumnezeu în noi, dacă Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne dă certitudinea Învierii Lui și strălucește în inima noastră, nu mai are loc iadul.>>
(Parintele Teofil Pârâian, Martorii Învierii): http://www.nistea.com/martori.html
Reply With Quote