View Single Post
Vechi 06.04.2013, 17:48:18
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Nu cunosc prea multe despre parintele Arsenie Boca iar putinul pe care-l stiu despre el nu m-a facut un "fan" al parintelui.
Cu toate astea, discutia dintre parintele Arsenie si parintele Ioanichie Balan seamana putin a barfa. Mai ales episodul ala cu ucenica parintelui si cu plimbarile prin padure.
Devine insinuant si parca vrea sa murdareasca cu orice pret.
Despre parintele Ioanichie nu am o parere prea buna. Stiu doar ce povesteau Dan C Mihailescu si Patapievici despre el. Nu sunt admirator al celor doi intelectuali romani dar nu am motive sa ma indoiesc de ce spuneau. Criticul literar Dan C Mihailescu care a publicat de curand cartea "Oare chiar m-am intors de la Athos", relateaza ca atunci cand a fost la Sihastria, parintele Ioanichie Balan ii spunea ca americanii ne dau SIDA prin televizor.
Adica deschizi televizorul si virusii ies din televizor si te infecteaza.
Al doilea lucru despre parintele Ioanichie e relatat de filozoful Patapievici care a fost de mai multe ori la Sihastria. El spune ca prin 1998 a incercat sa mearga din nou la Sihastria, dar parintele Ioanichie Balan, afland ca vine Patapievici la manastire, a dat ordin sa fie inchise portile manastirii ca sa nu intre.
Desi nu sunt admirator al lui Patapievici, comportamentul in sine de a inchide portile manastirii ca sa nu intre cineva, mi se pare extrem de lipsit de dragoste.
S-a mai intamplat asta, am citit, si la Petru Voda cand niste calugari de acolo au oprit doi pelerini catolici sa viziteze biserica, de parca acei catolici ar fi fost spurcati.
Una e sa pastrezi puritatea dogmatica a Ortodoxiei si cu totul altceva sunt astfel de reactii care mie unuia mi se par pline de ura.