Citat:
În prealabil postat de drumetul6519
Tot nu inteleg nimic. Stiu ca, in conceptia ortodoxa, omul mort traieste in continuare, in prezenta Domnului, la "loc cu verdeata" (doar ca-i lipseste trupul - nici o problema, nici ingerii nu au trupuri omenesti). Dilema este urmatoarea: ce rost mai are revenirea Domnului pentru invierea mortilor si rasplatirea lor? Toate aceste lucruri sunt deja rezolvate.
Aici gasim o asemanare, nu o deosebire. Adventistii cred ca sunt mantuiti prin credinta, dar credinta adevarata se vede din fapte. Faptele credintei nu sunt excluse. "Credinta fara fapte este moarta" - spune sfantul apostol Iacov.
|
"Doar ca-i lipseste trupul" este esential.Majoritatea pacatelor omul le face cu simturile trupesti,deci trupul este partea cea mai pacatoasa a omului.Si nu este deloc rezolvata problema inainte de Judecata de la a doua venire a Mantuitorului.Cine v-a spus ca-i"rezolvata" se inseala amarnic.La moartea omului,sufletul trece printr-o judecata particulara,nicidecum prin Judecata finala,cea care va desparti "oile de capre".Iar la a doua venire,trupurile oamenilor vor invia,ca omul sa fie judecat in integralitatea lui pacatoasa-trup si suflet.Atunci va avea loc Judecata de Apoi,se vor separa cei buni de cei rai si se va crea"cer nou si pamant nou"...Dar daca sunteti chiar asa de interesat de aceste aspecte,dece nu cititi macar cele 16 carticele ale Parintelui Cleopu,daca nu din PSB...Exista atata literatura bisericeasca,incat nu vad dece va incapatanati sa va ciondaniti cu bietii muritori de rand,care nu au nici inspiratia divina si nici talentul marilor scriitori bisericesti...Iar referitor la parerea dvs.ca "adventistii cred ca sunt mantuiti prin credinta",sa nu uitati niciodata ca si diavolul e credincios-mai credincios ca dvs,intrucat el L-a vazut pe Dumnezeu-si totusi e osandit vesnic.Iar "faptele" cu care va incununati credinta ca sa fiti mantuiti,daca includ incercarea de racolare a ortodocsilor,in nici un caz nu va vor mantui...Numai la asta sa va ganditi:marii sfinti ortodocsi au trecut prin chinuri groaznice ca sa se mantuiasca,au dus o viata ascetica,plina de lipsuri si privatiuni -asa i-a mantuit Bunul Dumnezeu-iar dvs.vreti sa va mantuiti facand prozeliti????