Raspuns pentru Heaven:
In primul rand, multumesc pentru implicarea de care ati dat dovada in mesaj.
Asa este, aveti dreptate, ong-urile ar putea ajuta. Am trimis recent mai multe mailuri la mai multe fundatii si asociatii, chiar si la televiziuni, am incercat sa fac cunoscut cazul si pe facebook, insa pana acum nu am primit raspuns. Daca sunt pe forum cititori care mai cunosc date de contact ale ong-urilor ce s-ar putea implica, ii rog din inima sa transmita mai departe povestea.
Intr-adevar, problema majora acum este evitarea evacuarii, prin achitarea datoriei la intretinere. Stiu ca este un ajutor pe termen scurt, dar pe viitor s-ar putea evita -sper- repetarea situatiei, pentru ca fiul doamnei urmeaza sa termine clasa a XII-a, sa-si dea bac-ul si, cu ajutorul lui Dumnezeu,sa incerce sa se angajeze. El ar fi vrut sa renunte la scoala (nu din lipsa de interes, i-am vazut carnetul de note si are rezultate destul de bunicele, ci din disperarea de a obtine un venit) si sa se angajeze, insa s-au opus si mama lui si diriginta, insistand sa termine cu bacul si din vara va fi destul timp si pentru un serviciu. Abilitatile doamnei nu sunt prea vaste, din cate am inteles a lucrat 18 ani la cfr, iar in urma unui accident de munca a fost nevoita sa se pensioneze anticipat. De vreo doua luni se ducea la o biserica (avea grija de lumanari) si o mai ajutau oamenii cu mancare - insa de vreo doua saptamani, de cand a luat-o salvarea chiar din biserica,in urma unei crize de epilepsie, n-a mai putut ajunge.
Singura varianta -sper ca nu utopica- ar fi,cred, sa se stranga cumva banii pentru achitarea datoriei la intretinere, evitandu-se astfel evacuarea, fiul sa poata depunde dosarul pentru a obtine acea locuinta sociala de la primarie (in prezent datoria ii blocheaza orice demers in acest sens) si dupa ce isi da bacalaureatul sa se angajeze. Nu s-ar rezolva toate problemele, dar macar n-ar dormi sub cerul liber si ar avea o coaja de paine si medicamente.
Nu stiu care va fi insa deznodamantul, sper totusi ca nu unul trist. Ma ingrijoreaza deznadejdea doamnei, desi este o persoana credincioasa au fost momente in care disperarea a fost mai puternica decat nadejdea si a incercat sa..... . Sa savarseasca pacatul capital. Deja fiul dansei cand pleaca de-acasa nu-i lasa decat medicamentele pe ziua respectiva, nu pe toate, sa nu o impinga necuratul iar la.....
Reiau rugamintea catre toti : fapta buna nu inseamna doar donatii de bani, chiar si un mail catre o fundatie umanitara sau un telefon de incurajare a doamnei, daca sunt facute cu inima curata, cantaresc cel putin la fel de mult .
|