Subiect: AVORTUL
View Single Post
Vechi 27.11.2007, 17:03:09
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de roxanica
ovidiu0 sunt perfect de acord cu ce mi-ai postat sa citesc dar trebuie luat in calcul ca esti casatorit cu un om necredincios care nu crede decat ca aici e raiul aici e iadul si traieste din plin placerile vietii. ce sa facem cu acesti oameni? si ei sunt tot de dumnezeu lasati.deci nedumerirea mea era ori faci ce iti cere el ori alegi sa te desparti ca in final merge si isi cauta in alta parte satisfacerea dorintelor.oricum eu nu ma clintesc din hotararea mea si sper ca dumnezeu sa imi ajute necredintei si neputintei mele.
domnule, vezi roxanica draga cum ca hotararea ta neclintita nu este nevoie sa o trompetzeshti sa nu cumva sa patzeshti ca sfantul Ap Petru...
dar dumitale ar trebui sa te gandeshti ca el va cadea in ispite dar nu este din cauza ta, shi nu este din cauza ta doar atunci cand te v-a asculta pentru dragostea lui pentru Hristos, ca altfel daca spui ca nu este bisericos ca shi tine, atunci e clar ca mai devreme sau mai tarziu va cadea in ceva pacate de genl asta, ca el intzelege casatoria ca shi o continua descarcare prin sex a problemelor shi daca nu mai i le iei prin astfel de metode, ca el asha shtie de la psihologii vremilor, o sa se revolte shi o sa te faca cu ou shi cu otzet... dar tu cum vei reushi sa-l intampini ca sa nu creezi dezamagire shi despartzire de cel pe care l-ai iubit? dar nu este el de vina din cauza mentalitatzii de pe toate strazile, ca asha se intzelege, iar daca el te va dori ce vei face? ce vei spune? nu shtiu ce se va intampla... nu shtiu cum vei scapa asha fel incat casatoria sa nu tzi se duca de rapa... ca eu shtu ca prezervativul este shi mai rau, ca practic orice mijloc de oprirea a actului sexual normal este nociv daca nu trupului atunci sufletului... shi dumneata ne intrebi pe buna dreptate, atunci casatoria shi dragostea dintre barbat shi femeie cu ce se alege? poi la aceasta intrebare este cel mai greu de raspuns shi dumneata ne-o pui noua? Poi eu ce sa-tzi raspund? Sa foloseshti mijloacele contraceptive shi sa te linishteshti? Ce sa spun? Ca nici nu-tzi pot recomanda sa fii ca shi monahii shi sa depui voturile castitatzii shi ascultarii de Dumnezeu... Dar trebuie oricum sa stai de vorba cu sotzul tau shi sa-i spui deschis cum intentzionezi sa fie mai departe casatoria voastra, sa shtie la ce sa se ashtepte... iar daca spui ca nu este copilul lui, ma intreb de ce nu a vrut totushi sa aiba un copil cu tine? e ciudat, dar oricum nu ma priveshte, dar vezi ca patima asta a curviei dintre sotzi nu se poate vindeca decat impreuna, ca altfel creaza dureri mari shi nemultzumiri la cel nesatisfacut... Dar casatoria totushi presupune shi relatzii sexuale... iar aceste relatzii duc deobicei la nashtere de prunci... iar daca te lashi in voia sortzii atunci iar te trezeshti in necaz... deci ceva trebuie sa faci... cred ca este suficient sa nu duci slujirea lui Hrsitos inspre pofte lasand ca dragostea dintre voi sa gaseasca shi modalitatzile shi paza inspre a nu mai cadea in pacate mari, ca neiubirea de adevar shi dreptate, ca mai sunt shi alte pacate mai mari decat relatziile sexuale protejate, cum ar fi invidia sau adulterul sau tradarea aproapelui in a-l impinge in pacate ascunse... deci e foarte greu, shi problema este generala, shi solutzia nu poate fi decat particulara... ca la barbat se poate aplica o singura tactica dar la femeie, nu, asha cum era in vechiul testament:
-sa faci dragoste cu femeia ta doar cand aceasta doreshte sa-tzi daruiasca un copil...
dar acuma moda s-a schimbat, shi daca nu faci dragoste cu ea merge la altul, ca zice ca nu o iubeshti, iar casnicia fara dragoste shi sex nu e casatorie, deci cum se poate aplica la femei? poi sa faci dragoste de cate ori vrea barbatul dar sa nu ajungi la avort, ca atunci o luam de la capat... ???
Reply With Quote