Citat:
În prealabil postat de heaven
Multumesc frumos pentru sfaturile bune, Yasmina! :*
O sa bag plantuta in carantina si o sa ii schimb pamantul.Eu nu fumez,insa o sa rog pe cineva sa imi dea o tigara.
Aceste ganganii le-am vazut pe solul din planta.Sunt multe,mici si albe sau gri deschis,nici nu stiu exact si cred ca da,ii mananca radacina... 
M-ar ajuta daca mi-ai putea spune ce sunt.Chiar daca in poze nu prea se vad,cel mai bine se observa in prima,unde am pozat farfuriuta pe care sta ghiveciul.Am udat planta,surplusul de apa s-a dus pe farfuriuta si ganganiile le poti observa ca fiind acele puncte mici si albe.
Multumesc mult! :*
|
Intr-adevar nu se prea vede nimic :)
In prima poza imi pare ca vad ramasitele (datorate ciclului de crestere)a unor afide(Aphide).
Sunt niste gandaci moi care sug seva plantei...Sau poate poza ma inseala si insectele de care vorbesti nu sunt decat musculite albe de sera?
Diferenta dintre cele 2 fiind ca musculitele de sera zboara in jurul plantei,iar afidele stau ascunse pe partea dorsala a frunzelor.
Totusi inclin sa cred in varianta 1.
Vad ca planta deja sufera
uita-te pe linkul asta:
https://www.google.com/search?q=plan...w=1857&bih=972
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
|