View Single Post
Vechi 07.04.2013, 23:29:29
Decebal Decebal is offline
Banned

Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Eu nu am propus nici o interpretare; doar am dat legătura la un document al BORu care este destul de clar împotriva posibilei dictaturi ce se poate folosi în exercițiul ei de tentativă de a duce pe creștini în lepădare explicită sau neexplicită de Hristos de mijloacele biometrice, cipuri, etc, accesul la bunătățile acestei lumi, la tranzacțiile cu ele, în condițiile în care este posibil ca Sistemul să se facă temporar stăpân peste toate și să nu prea lase loc de alternative (acaparând piețele și tranzacțiile, sau putând fi toate sub puterea și controlul posibilului sistem totalitar), putând fi condiționat de lepădarea explicită sau neexplicită de Hristos și de valorile legate de Hristos și de ceea ce presupune în mod autentic o viață creștină, o viață în Hristos. Având în vedere că restrângerea libertății personale (a libertății economico-sociale în genere) este posibil la un moment dat să poată fi instrumentată cu ajutorul mijloacelor biometrice, cipuri, electronice, etc, iar această instrumentare poate fi pusă în slujba unui sistem care poate condiționa accesul la tranzacții și la bunuri de închinarea explicită sau neexplicită Fiarei și sistemului ei precum și de lepădarea explicită sau neexplicită de Hristos și de valorile vieții în Hristos, BORu este în principiu împotriva atât a unui astfel de sistem al Fiarei, precum și împotriva mijloacelor prin care el poate instrumenta închinarea la Fiară și lepădarea de Hristos, deci împotriva mijloacelor electronice, cum ar fi cipurile de implantat, sau nanoelectronice, precum și a altor condiționări ce presupun lepădarea explicită sau neexplicită de Hristos, de viața în Hristos și de valorile acestei vieți. Eu nu spun că și nu știu dacă asta este unica interpretare a unor texte din Cartea Apocalipsei, dar este una posibilă și poate avea validitatea ei în anumite contexte, și trebuie ținut cont de faptul că un astfel de sinod al BORu a luat în calcul, la nivelul deci al autorității bisericești înalte, o astfel de interpretare posibilă a unor texte din Apocalipsă. Documentul spune deci cu totul altceva și mult mai mult decât ceea ce ați interpretat dumneavoastră că ar spune. În genere, cei care se leapădă explicit sau neexplicit de Hristos, pentru a se închina Fiarei și pentru a benefica de accesul la tranzacții, se duc singuri dracului, ca să zic așa, nu mai trebuie să le anuleze nimeni așa zisul statut de creștini și nici nu trebuie să fie în mod explicit anatematizați de autoritatea bisericească. Deși documentul spune mai multe, m-am limitat în această postare doar la ceea ce am specificat mai sus.
Reply With Quote