View Single Post
Vechi 27.11.2007, 17:51:47
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Draga,Alexandra-Ioana ,sa vb ipotetic?Ok,gandestete ca tatal tau este antihristul....Misto?Pai hai sa vb in domeniul realului nu al abstractului,ipoteticului sau speculativului.Antihristul conform Sfintilor Parinti(care aveau Duhul ala pe care nu il intelegi tu)nu poate sa se ridice din ritul ortodox,adica dintr-un om care a primit botezul in ritul ortodox deoarece acest om a primit Botezul.Credinta ta este in Dumnezeul crestin nu?Dar vezi draga ca acest Dumnezeu in care crezi tu a lasta niste dogme(alea cu care nu esti tu de acord)prin Duhul Sfant(Acela pe care nu il intelegi tu)comunicate crestinilor prin Sintii Parinti.Problema voastra,acum generalizez deoarece cred ca faci parte din aceasta categorie,este ca voi NU CREDETI in SFANTA TREIME.Voi vorbiti doar de Iisus,uitant de Tatal deseori si excluzand pe Duhul Sfant.Putem vb ipotetic ,dar pe alte domeni,nu in domeniul religiei pt ca religia este realul neputand sa propui ipoteze pt ceea ce este evident.
Uite ca am mai aflat ceva despre tine, draga Nicolae... student la filo... chiar nu ma asteptam...:) Multumesc pentru atentia pe care mi-o acorzi...:D
Aha... deci Biblia (care e inspirata de Duhul Sfant) spune sintagma "Duh Sfant" peste tot... si atunci cand se refera la prooroci ...si atunci cand se refera la cei care cred... si sustii ca nu face distinctie clara...asa ca... implicatia logica este ca lasa spatiu de interpretare, ca fiecare sa inteleaga ce vrea si cand vrea. Cand imi convine ca acolo sa fie Duhul Sfant (ca Persoana din Sfanta Treime) Il accept asa cum scrie acolo, dar cand scrie Duhul Sfant si mie nu imi prea convine, aleg alta categorie din alea multe.:D Exact la asta ma refeream cand am spus, ca interpretarea te poate duce la o prostie din punct de vedere logic. Dar daca eu sustin ca Duhul Sfant trebuie sa se coboare asupra celor ce cred si aduc ca argument ca SCRIE Duh Sfant... interpretez:D... asa ca gandeste-te bine... care interpreteaza? Eu care iau asa cum e... sau tu care vezi mai mult sau mai putin decat ce scrie propriu-zis?

Multumesc pentru remarca ta ipotetica... La asta raspund cu atat: Domnul sa te binecuvanteze!
Zici ca e imposibil? :D Hai sa iti spun ceva.. sigur stii deja, dar iti readuc aminte. Cati sunt botezati ortodocsi, dar sunt atei? Stii ce va fi antihristul? Cel care Il va tagadui pe Dumnezeul adevarat... oare sa nu fie asta ateism? Nu numai ca Il va tagadui, dar se va face el insusi dumnezeu... si va cere inchinare ca atare din partea tuturor...si crezi ca il va stingheri botezul....? Asa de putin cum pe ateii (care sunt "ortodocsi") care Il tagaduiesc pe Dumnezeu, putin le pasa ca sunt botezati sau nu. Asa ca nu e imposibil asa cum spui tu. Trebuie sa avem mintea treaza si sa veghem... si noi ce facem? Vrei real... real sa fie...:) Am spus ipotetic, tocmai pentru ca eram sigura ca o sa ai reactia, pe care ai si avut-o.:D Ca sa nu ma intelegi gresit... nu spun ca neaparat anthristul se va ridica din randul ortodoscilor... doar Dumnezeu stie asta... nici tu, nici eu nu stim exact... dar nu exclude posibilitatea, pentru ca tocmai ti-am aratat ca nu e imposibil sa fii ortodox si sa Il tagaduiesti pe Dumnezeu.

Cat cu privire la Dumnezeul triun... daca ai fi citit ce i-am scris lui sik... ai fi vazut clar ca nu sunt contra Sfintei Treimi... ci ca o sustin! SI in acest DUMNEZEU TRIUN cred.

Sper ca ai auzit de Irineu.:) Daca nu iti redau scurt in cateva cuvinte, ceea ce a scris el si care face parte cu tarie si din crezul meu. El scrie ca Fiul si Duhul sunt cele doua brate pe care Dumnezeu Tatal le intinde spre noi si, daca acceptam oferta Lui, cu aceste doua brate ale Sale Dumnezeu ne imbratiseaza.(ca sa nu ne intelegem gresit... e o imagine metaforica.:)) Imaginea aceasta a lui Dumnezeu Tatal intinzand catre noi cele doua brate ale Sale, pe Fiul Sau si pe Duhul Sfant este extrem de instructiva si ea ne ajută sa vizualizam cel mai bine modul in care Sfanta Treime ne cheama la unire cu Sine si la traire in unire cu Sine: unul despre unirea cu Cristos si trairea in aceasta unire si celalalt despre lucrarea Duhului Sfant in noi, Adica despre cele doua brate cu care Dumnezeu Tatal se uneste cu noi si prin care traim in partasie cu Dumnezeu.

Cam atat for now...:D Imi face placere sa discut cu tine... :)
Multa pace! :)
Reply With Quote