Citat:
În prealabil postat de bogdan81
Iuliu,
In acest moment, 8 aprilie 2013 eu nu simt deloc ca mi se ingradeste libertatea.
Sau aproape deloc. Daca maine, 9 aprilie 2013, voi simti ca imi e ingradita, voi vedea ce voi face. Deocamdata, totul are un iz serios de paranoia.
Din pacate, omul nu reactioneaza cand ii este cu adevarat ingradita libertatea.
Pe timpul comunismului, foarte putini au reactionat.
Oamenii reactioneaza cand nu e cazul de cele mai multe ori.
Iar atunci cand chiar trebuie, se fac ca ploua.
Parerea mea este ca omul nu a fost niciodata mai liber ca acum.
Repet, ma refer strict la acest moment. Nu stiu ce va fi peste 1 an, 2, 3.
Dar noi ne plangem tot timpul. Ni se pare ca noi traim cele mai grele vremuri, desi astazi crestinii nu mai sunt aruncati la fiare ca acum 2000 de ani si nici nu mai este persecutia care a fost pe timpul comunismului.
Dar ne place sa ne inventam scuze cu care ne pierdem timpul scurt al vietii pe care il avem la dispozitie si care este foarte pretios.
In loc de o fapta buna pentru un semen de-al nostru, e mai comod sa stai in fata calculatorului si sa te plangi ca te persecuta cipul din pasaport.
Asta e parerea mea.
|
Daca mi se cer amprentele, daca mi se asculta telefonul, daca sunt filmat pe strada, daca mi se pune un cip in buletin sau pasaport fara nici un alt motiv in afara celui ca sunt cativa care le falsifica, daca nu sunt lasat sa vorbesc liber pe motiv ca discriminez vreo minoritate sau vreo majoritate, toate astea sunt ingradiri ale libertatii. E simplu, cu cat dispare Dumnezeu din viata noastra cu atata apare mai multa politie, mai multe camere pe strazi si mai mult control al individului. Si oamenii cred ca asta este "eliberare". Si ei zic : "de vreme ce nu fac ceva gresit de ce sa fiu deranjat ca sunt filmat, ascultat, amprentat, cipat " ? E foarte simplu, pentru ca esti un om liber si pentru ca nimeni nu are dreptul sa te filmeze, asculte, amprenteze, cipeze, atata timp cat nu faci ceva gresit. E o viziune intoarsa cu fundul in sus.