Exista cazuri in care fetite de 11 ani au fost violate si au ramas insarcinate.Pe langa trauma psihica,pana si corpul lor este imatur pentru a da nastere.Chiar vazusem acum cateva luni in media un astfel de caz,iar fetita ramasese insarcinata cu tatal ei.
Exista si situatii foarte delicate,grave in care nu putem noi da sfaturi din varful tastaturii.
Personal avortul mi se pare un lucru ingrozitor,insa,intr-un caz ca cel pe care l-am mentionat cred ca numai cei in cauza pot hotari daca se simt pregatiti ori nu si nu suntem in masura sa ii judecam ori etichetam pentru alegerile facute.
Gpalama,am observat ca ai scris pe prima pagina a topicului ca in cazul unui viol sunt de vina parintii pentru ca nu isi pazesc fetele...nu imi este prea clar ce inseamna sa le pazeasca?Sa nu mai mearga la servici,sa angajeze bodyguarzi,detectivi?
Traim intr-o societate bolnava in care copiii sunt abuzati si in familie,de catre unul dintre parinti sau chiar ambii,in scoli,de catre profesorii care ar fi firesc sa ii ocroteasca si sunt multe pericole care pandesc la aproape fiecare pas.
Exista o mentalitate care inca e inradacinata in gandirea unor persoane,anume ca in cazul unui viol victima este de vina (vezi Doamne a provocat in vreun fel,a avut imbracamintea nu stiu cum,a frecventat nu stiu ce anturaj etc) sau mai nou,familia este responsabila!
Ca exista si persoane care comit imprudente este una,insa niciodata,dar niciodata nu este vina victimei,ci a agresorului!Indiferent cum ar fi sau nu ar fi o persoana,nimeni nu are dreptul sa abuzeze de ea!Iar a abuza de un copil,a-i pangari inocenta si a-i ucide copilaria...asta este intr-adevar o crima facuta nu atat asupra trupului,cat a sufletului care de multe ori ramane mutilat pe viata!Insa,in majoritatea cazurilor de abuzuri,abuzatorii au trait acelasi lucru ca si copii,este un cerc vicios,maladiv si nu este de vina nimeni ca astfel de persoane traiesc printre noi si sunt in cautare de noi victime.Din pacate,asta este,nenorociri de genul acesta se intampla si cred ca daca un copil nu se simte pregatit sa dea nastere unui alt copil,nimeni nu are dreptul sa ii impuna,sa il oblige ori sa ii creeze alte traume prin inducerea sentimentelor de vinovatie.
PS: Un exemplu al unui astfel de caz in care medicii au fost nevoiti sa recomande interventia chirurgicala:
http://www.mediafax.ro/social/fetita...iul-ei-2688400