Citat:
În prealabil postat de cristina2012
Exista o oarecare influenta, dar e vorba de cateva sute de grame in plus sau in minus. In general, copilul isi ia tot ceea ce ii trebuie, organismul mamei poate fi spoliat daca nu se hraneste bine. Copiii foarte mari (peste 4.500) apar, de regula, din cauza unui diabet de sarcina.
In cazul meu, primul si al 4-lea copil, la care nu am tinut posturile in timpul sarcinii au fost mai mari la nastere (3.500 si 3.400), iar al 2-lea si al 3-lea, la care am tinut posturile au avut 2.950 si 2.850, dar au luat in greutate mai mult in primele doua luni dupa nastere (alaptare exclusiv la san).
|
Multumesc pentru raspuns. Stiu ca mai depinde si daca copilul este baiat sau fata (in general baietii sunt mai mari). De cand am citit cazul doamnei m-am speriat putin de acest aspect. Cand eram insarcinata cu al doilea copil imi spunea doctorita ca este cam mare si pentru asta nu stie daca voi putea sa nasc normal. Slava Domnului ca totul a fost bine. Este important de stiut pe viitor daca este o legatura intre cat mananca mama si greutatea copilului, ca sa nu ajungi in sitautii nedorite.