View Single Post
Vechi 09.04.2013, 15:47:09
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt cu totul de acord cu dumneavoastra atunci cand vorbiti despre importanta preventiei.Este adevarat,insa,cu toate acestea nu reprezinta o garantie.
Totusi,nu putem inchide copilul intr-o cusca si sa il impiedicam a mai socializa,eventual sa nu il mai trimitem nici la scoala,ca mai nou,din ce in ce mai multi copii ajung sa fie abuzati de unele cadre didactice care nu stiu de ce nu sunt evaluate mai serios dpdv psihologic etc
Intr-adevar,foarte multe abuzuri au loc din partea cunoscutilor si a familiei.Insa,cu exceptia cazurilor patologice in care unul dintre parinti are stiinta despre abuzurile asupra copilului facute de partenerul de viata,in general oamenii nu se gandesc ca fratele,unchiul,sotul sau tatal ar fi capabili de asemenea orori.Asta ar insemna chiar sa ajungem la o stare psihica comuna paranoiei in care banuim ca toata lumea ne vrea raul si nu ne putem increde in nimeni,paranoie pe care dealtfel riscam sa i-o transmitem si copilului cu efecte grave pe termen lung asupra vietii sale.
Iar referitor la tanara de 18 ani...indiferent ce greseala a facut,ma iertati,dar a spune ca "si-a meritat-o" mi se pare o cruzime.Nimeni nu merita asa ceva si pana nu vom reusi sa scapam noi ca si societate de o astfel de mentalitate,violatorii vor considera ca e dreptul lor sa actioneze daca o fata se imbraca intr-un anumit mod,glumeste intr-un anumit fel ori se afla la o anumita ora pe strada sau intr-un local etc.
Tocmai din cauza acestor sentimente de vinovatie care oricum apar in urma unui viol,dar mai sunt si accentuate de acest gen de mentalitate,victima de multe ori nu cauta ajutor,nu face plangere la politie,nu spune nimanui sau in cazurile cele mai dramatice poate recurge si la suicid.Iar pe de alta parte,violatorii,vazand ca ulciorul merge la apa si nu sunt trasi la raspundere...isi continua nestingheriti "indeletnicirea" pana cineva are in cele din urma curajul sa ii dea in vileag sau ajung sa comita o fapta mai grava....Ca sa nu mai spun,ca acest gen de mentalitate se regaseste de multe ori si in randul politistilor care au datoria sa ne apere.Este doar bine cunoscut cazul acelui psihopat care violase nu stiu cate femei (mi se pare ca mai avea si ceva crime la activ) pana la momentul in care a ajuns sa o violeze si ucida pe turista venita din Japonia,toate aceste orori fiind petrecute si trecute cu vederea sub obladuirea prieteneasca a unui camarad politist...iar daca nu s-ar fi facut o asemenea valva,pentru ca japonezii nu sunt atat de ingaduitori cu violatorii si pe noi se pare ca ne doare mai mult imaginea decat suferinta omului,cine stie cate femei ar mai fi nenorocit!

Last edited by heaven; 09.04.2013 at 15:54:46.
Reply With Quote