Un mic paradox: in anii 1940 familiile aveau 5-9 copiii. Familiile cu 2-3 copii erau ... ciudate?
Iar acum lucrurile s-au schimbat: familiile au 1-2 copii, mai vezi 3, dar rar peste 3.
Concluzia: normalitatea biologica este de a avea mai multi copii, iar istoria umana arata ca familiile aveau 5-9 copii in decursul vietii.
Familiile din ziua de astazi au 1-2 copii pentru ca folosesc diverse metode de evitare a copiilor sau de contraceptie, avort.
Ma bucur cand vad ca o familie are multi copii, si cred ca aceea este o familie normala.
Cand o familie are putini copii, atunci acolo sunt probleme mari, si rareori acelea sunt biologice...
Asta este o parare personala, nu stiu daca este in acord cu invatatura Bisericii:
Cred ca Dumnezeu ne-a dat si creier pe pamant. Nu suntem chiar iepuri si putem sa ne stapanim putin si noi.
Adica femeia poate sa refuze sa faca pe banda rulanta copii, de dimineata pana seara, pentru ca barbatul are chef sa ....
Dar o femeie care refuza in mod absolut sa faca si copii, si care nu face 1-2.... mi se pare gresit total.
Daca accepta insa toti copiii ca fiind "lasati de Dumnezeu" si cruce de la Dumnezeu pentru mantuire, atunci ferice de ea. Este foarte greu, dar cred ca si bucuria este pe masura.
Ferice de o astfel de femeie si mama, care se inconjoara de copii, si care in plus, le da o educatie crestina.
Pentru ca viata fara educatie, este ca un copac sadit, dar neudat si neplivit de viermi.
|